25 septembrie 2022

Campanie de depistare a diabetului, în București

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) împreună cu Spitalul Clinic „Sf. Maria”, Spitalul Clinic Colţea şi Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, cu sprijinul Primăriei Capitalei şi al celor şase primării de sector, a iniţiat astăzi CEA MAI AMPLA CAMPANIE DE TESTARE GRATUITĂ A GLICEMIEI – „BUCUREŞTI, VEZI CÂT DE DULCE EŞTI!”

Campania, care a fost lansată astăzi, 19 septembrie, se va desfăşura în 14 locaţii din Capitală până pe data de 07 octombrie 2022, programul de funcţionare al centrelor de măsurare gratuită a glicemiei fiind luni-vineri, între orele 07:00 – 09:00.

„Bucureşti, vezi cât de dulce eşti!”, este sloganul sub care se desfăşoară această acţiune de prevenţie, scopul fiind conştientizarea de către toţi bucureştenii a pericolului grav pe care diabetul îl reprezintă pentru calitatea vieţii şi sănătatea generală a fiecăruia dintre ei, în special atunci când boala nu este diagnosticată şi tratată la timp.

„Prin susţinerea necondiţionată a acestei campanii, iniţiată de către trei dintre unităţile noastre sanitare, respectiv spitalele Sf. Maria, Nicolae Malaxa şi Colţea, o campanie dedicată profilaxiei şi conştientizării unei maladii cu incidenţă extrem de ridicată, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti reiterează interesul său constant pentru optimizarea calităţii serviciilor medicale şi a stării de sănătate a populaţiei şi se preocupă, şi sub această formă, pentru transpunerea în practică a celor trei elemente fundamentale ale promovării sănătăţi: prevenţie, protejarea sănătăţii şi educaţia pentru sănătate” – OANA SIVACHE, director general adjunct ASSMB.

Locaţiile celor 14 puncte de testare gratuită a glicemiei deschise, din 19 septembrie şi până pe 07 octombrie, în fiecare sector al Capitalei:

* SECTORUL 1: Piaţa Amzei (cort); Piaţa Matache (cort); Spitalul Clinic „Sf. Maria” (cort, în faţa unităţii sanitare)

* SECTORUL 2: Piaţa Obor (cort)

* SECTORUL 3: Magazinul Unirea (cort, ieşirea de la metrou – M2); Piaţa Universităţii (cort, ieşirea de la metrou din laterala Spitalului Colţea); Dristor (cort, zona metrou)

* SECTORUL 4: Str. Străduinţei nr.1B (cort); Şos. Berceni nr.50 (cort); Piaţa Sudului (cort)

* SECTORUL 5: Piaţa Rahova (cort); Staţia de metrou Eroii Sanitari (cort, ieşirea de la metrou corespondentă SUUB)

* SECTORUL 6: Zona Pasajului Lujerului (cort); Piaţeta Drumul Taberei, Nr. 34 (cort)

IMPORTANT! Dacă rezultatul testării glicemiei ridică semne de întrebare pentru cadrele medicale din punctele unde se face analiza, pacienţii sunt sfătuiţi să meargă la medicul de familie pentru a fi îndrumaţi cu bilet de trimitere către un medic specialist diabetolog. Spitalele administrate de ASSMB unde bucureştenii se pot adresa pentru diagnosticarea şi tratarea diabetului zaharat sunt Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” şi Spitalul Clinic Colentina.

Sursa foto Pixabay