8 decembrie 2021

Campanie de dezinsecţie terestră şi aviochimică, în sudul litoralului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De la începutul sezonului estival, Primăria Mangalia a demarat mai multe campanii de dezinsecţie aeriană şi terestră, pe raza oraşului şi staţiunilor din sudul litoralului. Acţiunile de dezinsecţie la sol şi în aer sunt programate din două în două săptămâni, până la sfârşitul verii, astfel încât, să nu se favorizeze înmulţirea insectelor.

Pentru combaterea tuturor insectelor dăunătoare şi periculoase, s-a intervenit atât terestru, cât şi aviochimic, cu un avion utilitar, care a împrăştiat insecticid pe toate zonele şi spaţiile verzi. Împotriva căpuşelor, ţânţarilor, muştelor, puricilor, precum şi a păduchilor, ploşniţelor, gândacilor sau altor dăunătoare s-au folosit substanţe insecticide avizate de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti.

Înainte de fiecare acţiune de dezinsecţie, reprezentanţii Primăriei anunţă crescătorii de albine şi crescătorii de viermi de mătase să îşi protejeze stupii, respectiv culturile. „Zilnic, desfăşuram acţiuni de igienizare a domeniului public, în oraş şi staţiuni. Totodată, aplicăm amenzi celor care aruncă deşeurile la întâmplare.

În acelaşi timp, adunăm câinii fără stăpân pentru că mulţi locuitori ai comunelor învecinate aduc şi abandonează animalele în oraş şi staţiuni. Pe această cale, facem apel la toţi cetăţenii să respecte Regulamentul de gestionare a populaţiei canine din Mangalia. În caz contrar, amenzile ajung până la 2000 de lei”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.