Publicat: 3 Septembrie, 2013 - 09:25
În intervalul 12 septembrie - 12 decembrie sunt planificate patru expoziţii

În martie anul curent, Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane a deschis ART HUB, un spațiu de expunere, colaborare și convergență pentru artiști, manageri din domeniul culturii, profesioniști ai industriilor creative și public. La ART HUB se poate lucra în echipă, se pot organiza întâlniri, seminarii, cursuri și ateliere iar tinerii artiști sunt avantajați de politica galeriei de artă care are ca priorități debutul, experimentul și schimbul cultural. Până în prezent proiectul a fost finanțat integral din resurse personale ale membrilor asociației însă pentru a putea deveni auto-sustenabil are nevoie de suportul comunității.

Între 1 – 30 septembrie, organizatorii derulează o campanie de implicare și de strângere de fonduri pentru dezvoltarea și auto-sustenabilitatea proiectului ART HUB. Campania se va desfășura online prin intermediul site-ului de crowdfunding We Are Here și în galerie printr-o serie de evenimente menite să atragă interesul și participarea publicului, bugetul necesar pentru ca ART HUB să poată deveni complet funcțional fiind de aproximativ 6000 de euro. Această sumă va acoperi inclusiv costurile pentru organizarea celor patru expoziții de artă planificate pentru această toamnă iar dacă este depășită vor mai fi finanțate un program de training pentru internii și voluntarii asociației și lansarea unei publicații de artă online.

Cei interesați să susțină și să se implice direct în proiectul ART HUB au mai multe opțiuni:

Simplu și comod, până pe 30 septembrie ART HUB poate fi sprijinit online prin We Are Here, cea mai vizibilă platformă de crowdfunding din România. Pe lângă șansa de a te implica într-un proiect util deopotrivă comunității artistice și publicului, vei primi o serie de beneficii și recompense direct proporționale cu valoarea contribuției tale cum ar fi: tururi ghidate, cataloage de artă, posibilitatea de a participa la seminarii și cursuri organizate la ART HUB sau chiar evenimente dedicate. Iar dacă ești manager cultural, sunt puse la bătaie reduceri substanțiale la un număr limitat de pachete de membership.

Dacă vrei să te implici și mai mult, în perioada 5-10 septembrie poți participa gratuit la atelierul de pictură pe porțelan organizat în parteneriat cu Istoriato – instructor: Elena Andrei, la atelierul de pictură pe haine organizat în parteneriat cu Buzu Studio – instructor: Buzu Ana Andronic sau la atelierul de pictură decorativă – instructor Nona Șerbănescu, artist vizual; aici vei avea ocazia să înveți să pictezi și să realizezi obiecte decorative ce vor fi puse ulterior în vânzare în cadrul campaniei de strângere de fonduri.

Și pentru că vrem să ne împrietenim, pe 19 septembrie de la ora 19.00 va avea loc YourARTHUB evenimentul de strângere de fonduri cu Live session “Michiu & Fierbinteanu, cocktail bar by Shugar&Lime și deschiderea Târgului ART HUB – ediția de toamnă, totul în admosfera expoziției ”Krijlia” semnată de pictorul Adrian Iurco.

Târgul de artă contemporană va fi deschis în perioada 19-22 septembrie și va oferi spre vânzare la prețuri accesibile peste de 100 de desene, picturi și obiecte decorative semnate de artiști profesioniști precum: Elena Andrei, Ana Andronic Buzu, Otilia Cadar, Sorin Dan Cojocaru, Adela Edu, Teofana Filip, Paul Hitter, Cătălin Lartist, Maia Ștefana Oprea, Valentin Soare și Nona Șerbănescu. Și pentru că încurajăm implicarea, în cadrul târgului va exista și un stand cu obiectele realizate de susținătorii proiectului în cadrul atelierelor ART HUB. Toate lucrările din cadrul târgului vor fi disponibile spre vânzare începând din 10 septembrie și pe GrowArt.ro.

Fiecare componentă din campania de strângere de fonduri pentru ART HUB a fost gândită pentru a apropia publicul de galeria de artă și pentru a implica pasionații de cultură din România și chiar din afara granițelor în mecanismele unui proiect ce se dorește a fi util comunității.

Lista cursurilor disponibile în platforma educațională ART HUB începând cu luna octombrie și care pot fi obținute ca recompensă pentru susținerea proiectului prin crowdfunding poate fi consultată aici.

Pachetele de membership oferite de ART HUB managerilor culturali sunt disponibile aici.

Cele patru expoziții planificate pentru următoarea etapă și care vor fi susținute implicit prin intermediul campaniei de strângere de fonduri sunt:

- 12 septembrie – 9 octombrie, “Krilija”, expoziție personală Adrian Iurco, pictură, desen

- 11 octombrie – 8 noiembrie, Teofana Filip și Valentin Soare, pictură, sculpturăSustine-ART-HUB-web

- 12 noiembrie – 10 decembrie, ”Super Eroi”, expoziție personală Adela Edu, desen, pictură, obiect

- 12 decembrie 2013 – 31 ianuarie 2014, ”Țesătura Angelică”, expoziție personală Elena Andrei, pictură.