27 septembrie 2022

Campanie de prevenire a consumului de droguri, iniţiate de Agenţia Naţională Antidrog (ANA) premergător deschiderii noului an universitar

Distribuie pe rețelele tale sociale:

STUDENŢII FACULTĂŢILOR DE DREPT DIN BUCUREŞTI S-AU ÎNTÂLNIT CU REPREZENTAŢII AGENŢIEI NAŢIONALE ANTIDROG

Întâlnirea a avut loc în contextul campaniei de prevenire a consumului de droguri, iniţiate de Agenţia Naţională Antidrog (ANA) premergător deschiderii noului an universitar.

Joi, 22 septembrie a.c., la sediul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) nr. III Bucureşti al Agenţiei Naţionale Antidrog, a avut loc o vizită de studiu a studenţilor facultăţilor de drept din Bucureşti, reuniţi în cadrul unui proiect al Asociaţiei Europene a Studenţilor la Drept – Grup local ELSA România.

Specialiştii CRPECA III Bucureşti au oferit participanţilor date şi informaţii de ordin tehnic privind programele şi intervenţiile de prevenire şi asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri, pe care le implementează sistematic şi cotidian.

La finalul vizitei de studiu, o parte dintre studenţi şi-au manifestat interesul de a se alătura, ca voluntari, specialiştilor ANA, ca potenţiali vectori ai mesajelor noastre în rândul populaţiei de studenţi ai facultăţilor de drept din Bucureşti şi din ţară.

Această activitate marchează, la Bucureşti, debutul campaniei de prevenire a consumului de droguri, iniţiate de Agenţia Naţională Antidrog preliminar deschiderii noului an universitar.

În perioada imediat următoare vor fi organizate, la nivel naţional, sesiuni de informare premergătoare începerii anului universitar 2022 – 2023, adresate asociaţiilor studenţeşti şi personalului care activează în campusurile universitare (poliţişti şi administratori de cămine), în vederea îmbunătăţirii cunoştinţelor în domeniul drogurilor.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Comunicat de presă – Agenţia Naţională Antidrog