10 august 2022

Campanie de sănătate şi prevenţie „Renunţi şi câştigi”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În acest an, pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 Mai), Agenţia Naţională Antidrog (ANA) se alătură campaniei de sănătate şi prevenţie „Renunţi şi câştigi”, iniţiate de Uniunea de Conferinţe a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, şi care are ca parteneri Societatea Română de Pneumologie, Spitalul Clinic judeţean de Urgenţă Cluj, Speranţa TV, Radio Vocea Speranţei, TVR Cluj şi Direcţiile de Sănătate Publică judeţene.

Campania naţională „Renunţi şi Câştigi” îşi propune sensibilizarea populaţiei generale cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun şi va fi implementată în perioada 21 mai – 11 iulie 2021.

Aceasta constă în derularea unui concurs de renunţare la fumat, desfăşurat pe o perioadă de 6 săptămâni, timp în care participanţii vor primi consiliere psihologică gratuită o dată pe săptămână şi vor fi informaţi cu privire la efectele negative ale consumului de tutun asupra sănătăţii.

În perioada 21 – 31 mai a.c., va avea loc înscrierea participanţilor, iar în intervalul 1 iunie – 12 iulie concursul se va finaliza. Marele premiu, pus la dispoziţie de iniţiator, constă într-o excursie în valoare de 1200 euro.

De asemenea, în cadrul campaniei vor fi realizate, în mediul on-line şi în comunitate, activităţi de prevenire a consumului de tutun adresate elevilor, cu respectarea restricţiilor impuse de pandemia COVID-19.