Publicat: 24 Noiembrie, 2015 - 11:06
Share

Este vorba despre a doua campanie de strângere de fonduri pe care echipa de producție o lansează pe platforma românească de crowdfunding, marţi, 24 noiembrie, începând cu orele 17,00.

Filmul de lung-metraj 'Omul din spatele terorii' este finanțat 100% din donații, ce-a de-a doua campanie dedicandu-se postproducției, onorariilor actorilor și echipei, cât și achitării datoriilor din timpul producției.

De această dată, echipa a pregătit numeroase surprize donatorilor, ca de exemplu licitarea ceasului pe care actorul Ion Caramitru l-a purtat în film, o întâlnire cu echipa de producție, posibilitatea de a deveni producător asociat, invitații la premieră și la petrecerea de premieră, distincția de onoare 'Art Angel', și multe altele, minuțios descrise la https://www.sprijina.ro/cauze/herman-omul-din-spatele-terorii-postproductie .

Companiile comerciale au de asemenea posibilitatea sa doneze cei 20% din impozitul anual pe profit. Filmul mai are nevoie de încă 45 000 de euro.

'Este un proiect realizat cu suflet, pentru suflet. Vă invit cu drag și sinceritate să luați parte la finalizarea lui, implicându-vă ca membru al echipei, suporter, partener și sponsor. Mai avem doar câteva etape până când filmul nostru va vedea lumina sălilor de cinema. Fiți cu noi, fiți langă noi!' — Victoria Baltag, regizoarea filmului 'Herman — Omul din spatele terorii' este un film de ficțiune, inspirat de povestea lui Eugen Turcanu și de evenimentele 'Experimentului Pitești'/ 'fenomenului re-educării'. Este primul film despre acest subiect pe piața românească și internațională.

Filmul urmărește povestea de viață a unui tânăr român în perioada anilor 1942-1954 și transformarea lui odată cu mișcările societale ale vremii. Întâmplările sunt construite pe baza documentării de arhivă. Personajelor reale și rudelor acestora le-au fost protejate identitățile, la cererea lor.

Filmul este construit în două părți: adolescența tânărului Herman și transformarea lui odată cu maturizarea. Povestea are un fir epic linear, clasic narativ, aproape simplificat.

Evenimentele sunt construite succesiv, crescendo pe sistemul avalanșei și a bulgărelui de zăpadă. Acțiunea vine spontan, surprinde, intriga și pune semne de întrebare.

Herman — Omul din spatele terorii este construit ca film de artă și evită comercialul.

Cadrele lungi, statice, luminozitatea artificială și locațiile autentice din prima parte a filmului dau atmosfera clasică a anilor '40, iar filmarea hand-held, luminozitatea aproape naturală, cadrele scurte și locațiile austere, simpliste, din a doua parte a filmului, accentuează tragismul evenimentelor.

Montajul vine ca o continuare a celor spuse mai sus, cu o abordare clasică, cursiv-progresiva în prima parte, tocmai pentru a sublinia naturalețea și autenticul evenimentelor, în a doua parte optându-se pentru o editare eliptică, trunchiată, care intrigă și surprinde în același timp.

Este un film pentru o nișă clară, realizată în urma unui studiu de fezabilitate: connaiseurs cu vârsta cuprinsă între 25-45 de ani, iubitori de cinematografie, istorie și cultură, cu studii medii și peste medii din România. Pentru piața internațională se păstrează aceeași nișă, cu adaugarea publicului de pe platformele on-line.

Comunicat de presă - Herman Film