Publicat: 2 Februarie, 2016 - 20:15
Share

În Sectorul 4 va demara o amplă campanie de strângere de semnături, care susţine extinderea la nivel naţional a deciziei de despăgubire a proprietarilor de autovehicule, în situaţia în care acestea sunt avariate pe domeniul public în urma unor calamităţi naturale. 
    În baza unui proiect iniţiat de Primarul Daniel Băluţă, această decizie administrativă a fost deja adoptată în premieră de Sectorul 4, în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Sector 4 consilierii votând, totodată şi pentru împuternicirea Edilului privind încheierea cu o societate de asigurări a unei poliţe de răspundere civilă faţă de terţi, pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de fenomene meteorologice neprevăzute. 
De altfel, imediat după validarea de către Instituția Prefectului Municipiului Bucureşti a celor 2 hotărâri adoptate de legislativul local Sector 4, pentru toţi cei care au solicitat despăgubiri și au depus deja documentaţii în acest sens la Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 4 va demara procedura de evaluare, urmând ca după aprobarea Bugetului Local al Sectorului 4, aceştia să intre în posesia sumelor aferente costurilor pentru reparaţia autovehiculului. 
„Considerăm că demersul nostru a constituit un prim pas în reglementarea unor situaţii administrative asupra cărora, până acum, nicio autoritate locală nu s-a aplecat. Sunt mândru că noi am reuşit, dovedind că dacă există interes pentru problemele oamenilor, calea spre rezolvarea acestora este mai simplă decât s-a crezut ani de zile. Eu m-am ţinut de cuvânt şi iată, la nivelul Sectorului 4, am adoptat deja hotărârile prin care vom acorda despăgubiri proprietarilor autovehiculelor avariate de copacii prăbuşiţi în urma viscolului de la începutul lunii ianuarie a.c. Cred că este o iniţiativă care vine în sprijinul oamenilor şi de aceea, consider oportună extinderea aplicării ei atât la nivelul întregii Capitale, cât şi la nivel naţional. De aceea am gândit o campanie de strângere de semnături, pe care ulterior le vom depune în Parlament, însoţite de solicitarea noastră către senatori şi deputaţi, de a prioritiza interesul cetăţenilor prin adoptarea unui act normativ care să reglementeze modalitatea acordării despăgubirilor de către toate autorităţile locale. Avem în vedere ca,  pe lângă situaţia producerii unor calamităţi,  să propunem să fie luate în calcul şi alte cazuri în care, cetăţenii care au suferit pagube materiale pe domeniul public, să poată fi despăgubiţi. Corturile necesare strângerii semnăturilor vor fi amplasate într-o primă etapă pe raza Sectorului 4 şi sper ca, înţelegând importanţa demersului, prin aportul colegilor de la celelalte sectoare, să reuşim extinderea derulării campaniei la nivelul întregii Capitale.” (Daniel Băluţă, Primarul Sectorului 4).