Publicat: 31 August, 2013 - 12:37
Share

Deputatul PNL Paul Dumbrăvanu a dat startul Campaniei de susținere a IMM-urilor din Colegiul 11 Ploiești. Campania va fi desfașurată pe perioada următoarelor luni în cadrul Biroului Parlamentar și are ca scop sprijinirea dezvoltării întreprinzătorilor mici și mijlocii din colegiul reprezentat de Paul Dumbrăvanu în Parlamentul României.
Primul pas în cadrul acestui amplu proiect a fost făcut vineri, 23 august, la sediul Biroului Parlamentar, din Șoseaua Vestului, nr. 12, prin susținerea unui seminar cu titlul Cartierul afacerilor IMM. Rolul acestuia a fost familiarizarea cu problemele întâlnite de micii întreprinzători și încercarea găsirii unor soluții optime pentru remedierea acestora. În perioada desfășurării campaniei, sunt programate numeroase întâlniri și seminarii menite să raspundă necesităților de dezvoltare ale acestor afaceri. Seminarul a reunit pentru prima dată peste 30 de reprezentanți ai IMM-urilor din Colegiul 11 Ploieşti, care s-au cunoscut şi au încercat să găsească ţeluri comune.
„Am întâmpinat multe dificultăţi în viaţă mea dar, nimic nu este mai greu decât să porneşti şi să menţii o afacere mică. Îţi solicită tot ceea ce ai şi cere mereu mai mult. Problema în dezvoltarea unei afaceri de tip IMM constă în lipsa instrumentelor financiare pe care companiile mari le au la îndemână - împrumuturi bancare, subvenţii şi alte resurse pe care nu le poţi atrage. De aceea micii întreprinzători trebuie să se folosească la maxim de toate resursele umane şi materiale de care dispun, nepermitandu-şi luxul de a risca pentru a-şi dezvolta afacerea”, a declarat Paul Dumbrăvanu.
George Brezoi, Director Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Ploiesti, Costel Filipoiu, Consilier Financiar Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Mariana Pepelea, director firmă de asigurări, si avocat Paul Tudose au răspuns întrebărilor adresate de participanți, pe parcursul a mai bine de 3 ore de discuții.
„Club IMM reprezintă intenţia mea de a forma un grup unit de proprietari şi reprezentanţi IMM care să discute toate problemele stringente legate de funcţionarea afacerilor din colegiu. La nivelul UE locurile de munca sunt create de IMM intr-o proportie covarsitoare - 85%. Majoritatea firmelor din Uniunea Europeana sunt IMM ( 99.8%) iar 91% dintre ele sunt micro intreprinderi cu mai putin de 10 angajati”, a mai spus deputatul, prezent la prima întâlnire a întreprinzătorilor din Colegiul 11 Ploieşti-Vest.
În paralel cu desfășurarea acestui proiect se va lansa și o campanie de conștientizare a importanței întreprinderilor mici și mijlocii în economia și în dezvoltarea corespunzătoare a cartierului. În acest sens, echipa deputatului liberal va lansa o platformă, unică la nivel naţional, www.afaceridecartier.ro, care funcţionează asemenea unui director web de afaceri locale din domeniile serviciilor şi comerţului. Totodată, prin această platformă, întreprinzătorii pot încărca poze, ştiri sau evenimente locale, angrenând, astfel, cetăţenii în diverse acţiuni în cartierele lor.
Paul Dumbrăvanu este deputat PNL Prahova în Colegiul 11-Ploieşti Vest din partea USL, după ce a închis colegiul cu 52,55%, în faţa fostei preşedinte a Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. De profesie avocat, Dumbrăvanu deţine şi functia de preşedinte al TNL Prahova şi este unul dintre vicepreşedinţii structurii naţionale de tineret a Partidului Naţional Liberal. În Parlament, liberalul face parte din „Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii”.