Publicat: 14 Septembrie, 2017 - 08:03

Voluntarii de la „Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului” au susținut o nouă acțiune miercuri, 13 septembrie, la Penitenciarul Focșani. 
Medici, profesori şi artiști au oferit un program educațional și cultural/artistic deținuților aflați în penitenciar. Astfel, prof.univ.dr. Mihaela Triboi (regizor), prof.univ.dr. Silvia Ciobanu (actriță), Andrei Iordache (actor), Tudorița Voineag (solist muzică populară), Nicoleta Ghelase (solist muzică populară) au prezentat un repertoriu complex alcătuit din recitale de poezie, muzică ușoară și populară. 

Medicii voluntari - dr. Simona Carniciu (specialist în diabet și nutriție), dr. Georgeta Mihu (specialist stomatologie), Cristina Enescu (psihoterapeut), asistent medical Gelu Costache (profesor, specialist prim-ajutor) - au organizat o campanie de prevenţie şi educaţie pentru sănătate. 

Numeroasele întrebări adresate medicilor voluntari de către deținuții prezenți la eveniment, precum și bucuria acestora manifestată prin aplauze călduroase în timpul programului artistic, au demonstrat succesul acestei acțiuni de voluntariat. 

Acțiunea a coincis cu cea de-a 30-a ediție a Campaniei Patriarhiei Române „Educație și Prevenție pentru Sănătate”, prin intermediul voluntarilor de la „Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului”.

„Campania se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și sub îndrumarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, iniţiator şi coordonator al tuturor campaniilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale. Mulțumim pentru implicarea deosebită în campanie Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Pr. Ionuț Vuță, consilier în cadrul Sectorului Social-Filantropic și misionar al Eparhiei, Părintelui capelan Cristiean Valerică, conducerii Penitenciarului Focșani, Universității Hyperion din București și artiștilor voluntari prezenți. Mulțumiri călduroase domnului Fănel Băluță pentru susținerea acordată de fiecare data campaniilor noastre. Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au oferit Penitenciarului Focșani, din partea Carrefour România, următoarele produse: echipamente sportive pentru fotbal, baschet, tenis de masă, precum și cărți de rugăciune din partea Patriarhiei Române”, a declarat Dănuţ Prună coordonator al grupului de voluntari.

„Sunt onorată să particip la frumoasele acțiuni organizate de Părintele Ciprian Grădinaru și voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Activitațile de acest gen sunt un prilej de bucurie și împlinire sufletească” a spus prof.univ.dr. Silvia Ciobanu, Universitatea Hyperion, București.

„Arta nu este întâmplătoare, obișnuia să spună Brâncuși. Cred cu tărie că activitatea de azi nu a fost întâmplătoare. Dovadă – aplauzele numeroase și călduroase ale celor aflați în sală. Ne bucurăm că am putut să le dăruim prin arta noastră o rază de speranță” a punctat prof. univ.dr. Mihaela Triboi – Universitatea Hyperion, București.

„Sincere felicitări voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului pentru implicarea în evenimentul organizat la Penitenciarul Focșani și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea acestuia. Cu aleasă prețuire și recunoștință”, declarat Comisar șef Iuliana Giurgea, Director adjunct Educație și Asistență Psihosocială, Penitenciarul Focșani.
"Dăruirea grupului de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, dragostea față de Dumnezeu și semeni, au încântat atât enoriașii capelei cât și cadrele Penitenciarului Focșani. Sincere felicitări tuturor voluntarilor și mulțumiri pentru aceste proiecte cu totul speciale!" a punctat Preot capelan Cristiean Valerică.

Campania de Educație și Prevenție pentru Sănătate a ajuns la  peste 6100 de beneficiari din numeroase județe ale țării: Brașov, Brăila, Buzău, Maramureș, Ilfov, Prahova, Cluj, București etc.