Publicat: 2 Mai, 2012 - 21:00
Share

 Terre des hommes, cea mai mare organizație elvețiană ce oferă ajutor copiilor în parteneriat cu Federația Romană de Fotbal, va selecta 10 copii pentru a participa la marea finală UEFA Europa League, care va avea loc în data de 09 Mai 2012, pe Arena Națională din București.

Visul devine realitate pentru 10 dintre cei 85 de copii de diferite etnii care provin din medii dezavantajate atat din București cat și din județul
Dolj. Aceștia au participat în data 21 Martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Combaterii Discriminării Rasiale, la evenimentul sportiv "Haideți la joc cu noi, oricine ați fi voi".

Evenimentul sportiv a fost organizat de Fundația Terre des hommes Lausanne în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities, avand suportul financiar al UEFA și Raiffeisen Bank precum și suportul tehnic al FRF, Education4Peace și Federația ONG-urilor pentru Protecția Copilului (FONPC).

Acțiunea a fost inclusă în cadrul proiectului MOVE care este implementat în trei țări din Europa (Romania, Albania și Moldova) începand din 2008, utilizand o metodologie inovatoare axată pe "Mișcare, Joc și Sport" (MJS).
Proiectul MOVE a fost susținut de nume importante ale sportului și vieții culturale romanești, de stele ale fotbalului precum Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Daniel Prodan, de campioana olimpică la scrima Laura Badea dar si de actrițele Doinița Oancea și Aylin Cadar care au transmis la eveniment un mesaj comun, de luptă împotriva excluderii.
Fotbalul fair-play a creat un spațiu în care, copii din Romania, Ungaria, Franța și Orientul Mijlociu, sunt "împreună prin joc" și leagă prietenii noi pentru a promova cooperarea în locul competiției, incluziunea în detrimentul excluziunii rasiale! Fiecare dintre ei a avut un card de participare nominal pe care l-a introdus personal într-o urnă specială.
Pe 4 Mai ora 11.00, la sediul Federației Romane de Fotbal, va avea loc extragerea celor 10 carduri de participare norocoase ce vor oferi copiilor șansa mult visată... de a participa la marea finală, sansă oferită grație sponsorizării de către UEFA a celor 10 bilete.

Extragerea va fi realizată de Ambasadorul finalei UEFA Europa League, D-nul Miodrag Belodedici. Desemnarea caștigătorilor se va face în prezența Delegatului Fundației Terre des hommes, D-nul Joseph Aguettant și a D-nului Dumitru Mihalache, Project Leader al finalei UEFA Europe League 2012.