Publicat: 3 Iulie, 2014 - 20:42

Constantina Diță, campioană olimpică (proba maraton, 2008, Beijing) și sportiva ce deține în prezent recordurile naționale la probele de 20 km alergare pe șosea, semimaraton și maraton a anunțat în cadrul conferinței de presă organizată joi, 3 iulie, de Asociația Bucharest Running Club (ABRC), că se va retrage din activitatea sportivă după participarea la ediția din acest an a Maratonului Internațional București Raiffeisen Bank (MIBRB), eveniment al cărei imagine și ambasador a devenit.

 “Mi-am dorit mult să îmi fac retragerea în România, țara pe care o iubesc și pe care am reprezentat-o cu mândrie și mă bucur că pot să fac asta în cadrul celui mai important concurs de maraton din țară. Îi doresc fiecărui om să trăiască măcar o dată bucuria de a termina învingător un maraton, e un sentiment de nedescris. Vă aștept la Maratonul Internațional București,” a declarat Constantina Diță. 

Alături de Constantina Diță, la conferința de presă, au luat parte campioanele olimpice  și  mondiale Laura Badea (scrimă) – în prezent Director al Academiei Olimpice Române - și Andreea Răducan (sărituri și gimnastică artistică) – Președintă a Fundației Olimpice Române, autoare, jurnalistă și comentatoare sportivă. Din partea instituțiilor partenere, au luat cuvântul: Carmen Tocală, Secretar de Stat, Ministerul Tineretului și Sportului, Florin Florea, Secretar General, Federația Română de Atletism și Marcel Nicolaescu, Primăria Municipiului București. Din partea sponsorilor Maratonului Internațional București Raiffeisen Bank, au susținut alocuțiuni Corina Vasile, Director Comunicare, Raiffeisen Bank, Freek Valk, Director Operațiuni, Athénée Palace Hilton și Ana Măița, purtător de cuvânt, SAMAS. Valeria Răcilă van Groningen, Președinte ABRC și Oana Năstase, Director ABRC au fost gazdele evenimentului. 

La cea de-a șaptea ediție a Maratonului Internațional București Raiffeisen Bank. (RBBIM), organizatorii așteaptă, în zilele de 4 și 5 octombrie 2014, să ia startul din Piața Constituției peste 8.000 de participanți din peste 50 de țări. În funcție de antrenament și rezistență, alergătorii pot opta pentru cursa de maraton (42,195 km), semimaraton (21,097 km), ștafete (4x10,548) sau pentru cursa populara de 2,9 km. Parintii copiilor sub 4 ani pot alerga, ca și anul trecut, 800 m împingând căruciorul la Jogging in scutece, susținut de SAMAS. În ceea ce privește cursele destinate copiilor, una dintre noutățile acestei ediții este faptul că vor putea lua parte copii începând cu vârsta de 5 ani, cu un an mai mici față de vârsta minimă admisă anul trecut. Copiii între 5 și 8 ani vor alerga 800 m, cei între 9 și 12 ani - 1,5 km, iar cei în vârstă de peste 13 ani 2.9 km, la Cursa populară.