Publicat: 17 Aprilie, 2015 - 09:51

Între 17 și 19 aprilie 2015, TVR 1, TVR HD și TVR+ transmit, în direct și în exclusivitate pentru România, Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Montpellier

Gimnaștii români sunt prezenți deja la Montpellier pentru a participa la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică. Fetele au fost miercuri în focurile calificărilor.

Telespectatorii sunt invitați la Park&Suites Arena din Montpellier, Franța, unde se desfășoară Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, începând cu 17 aprilie 2015. Evenimentul este transmis în direct la TVR 1, TVR HD și online, pe TVR+ în perioada 17-19 aprilie.

Alina Alexoi este la Montpellier pentru a comenta pentru telespectatorii TVR ediția din acest an a Europenelor de gimnastică. Înainte de a urmări calificările în concursul feminin, ne-a oferit câteva informații despre această competiție:

'Este o ediție de Campionat European cu întreceri individuale și finale pe aparate. Sunt 38 de țări în competiția de gimnastică masculin, cu 167 de gimnaști și 33 țări reprezentate în cea de feminin, aici concurând 100 de gimnaste. România are în concurs patru fete: Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Laura Jurcă și Andreea Iridon. La băieți, mizăm pe Andrei Munteanu, Marius Berbecar, Cristian Bataga, Vlad Cotuna, Daniel Rădeanu și Andrei Ursache. Lupta pentru medalii e deschisă la fete, unde experiența Dianei Bulimar va conta enorm. Celelalte gimnaste românce își doresc să câștige primele lor medalii individuale. La băieți, cel mai aproape de podium sunt Munteanu și Berbecar, dar au nevoie de constanță. Din punctul de vedere al antrenorilor, Europenele sunt un barometru pentru ceea ce va urma la Campionatele Mondiale'. (Alina Alexoi, comentator TVR)

La finalul competiției din acest an, Federația Română de Gimnastică va primi drapelul UEG (Uniunea Europeană de Gimnastică), România fiind organizatorul următoarei ediții de Campionat European individual, în 2017.

Campionatul European de Gimnastică Artistică este unul dedicat probelor individuale, nu se organizează nicio competiție pe echipe. O echipă de gimnastică la masculin poate fi formată din maxim 6 gimnaști, iar cea feminină din maxim 4. În timpul calificărilor, cel mult 4 gimnaști din fiecare țară pot concura pe fiecare aparat. În finală, acest număr este limitat la 2 gimnaști din fiecare țară, pe fiecare tip de aparat.

Programul transmisiunilor TVR de la Europenele de Gimnastică Artistică de la Montpellier este următorul:

vineri, 17 aprilie, 15,00 — 17,00 — concurs individual compus feminin, în direct — TVR 1, TVR HD, TVR+

vineri, 17 aprilie, 19,00 — concurs individual compus masculin, transmis în direct numai la TVR HD;

sâmbătă, 18 aprilie, 08,00 — 10,25 — concurs individual compus masculin, înregistrare din 17 aprilie — TVR 1, TVR+

sâmbătă, 18 aprilie, 15,30 — 18,25 — finale pe aparate — TVR 1, TVR HD, TVR+;

duminică, 19 aprilie, 15,30 — 18,30 — finale pe aparate — TVR 1, TVR HD, TVR+.