Publicat: 3 Septembrie, 2018 - 20:41
Canotorii români au obținut 8 medalii de aur

Romania a ocupat locul 1 in clasamentul pe natiuni la Campionatele Europene de tineret la canotaj (Under 23), desfasurate in 1 si 2 septembrie la Brest (Belarus), cu opt medalii de aur, informeaza Federatia Romana de Canotaj pe contul oficial de Facebook.

Delegatia tarii noastre, care a participat la 13 probe, a fost urmata in ierarhie de Grecia (5 aur, 1 argint, 1 bronz) si Germania (4 aur, 3 bronz).

Echipajele romanesti au obtinut medaliile de aur la urmatoarele probe:

Feminin

Dublu vasle - Larisa Elena Rosu, Nicoleta Ancuta Bodnar
Patru rame - Madalina Heghes, Amalia Beres, Cristina Georgiana Popescu, Roxana Parascanu)
Patru vasle - Elena Logofatu, Georgiana Vasile, Nicoleta Pascanu, Simona Geanina Radis)

Masculin

Simplu - Mihai Chiruta
Dublu rame - Dumitru Alexandru Ciobica, Florin Sorin Lehaci
Patru plus unu - Alexandru Chioseaua, Mugurel Vasile Semciuc, Gheorghe Robert Dedu, Constantin Cristi Hirgau, Adrian Munteanu
Patru rame - Mihai Vasile Tiganescu, Cosmin Pascari, Stefan Constantin Berariu, Ciprian Huc
Opt plus unu - Andrei Alexandru Tanasa, Marian Cireasa, Alexandru Chioseaua, Nicu Iulian Chelaru, Bogdan Sabin Baitoc, Mugurel Vasile Semciuc, Gheorghe Robert Dedu, Constantin Cristi Hirgau, Adrian Munteanu

Au obtinut locul 4 echipajele feminine de dublu rame (Madalina Casu, Geanina Dumitrita Juncanariu) si opt plus unu (Monica Andron, Raluca Dinulescu, Andreea Popa, Ioana Madalina Morosan, Maria Magdalena Rusu, Vasilica Alexandra Rusu, Andreea Budeanu, Roxana Anghel, Victoria Stefania Petreanu).

Presedinta Federatiei Romane de Canotaj, Elisabeta Lipa, a declarat ca Romania se poate baza pe acesti tineri sportivi la Jocurile Olimpice din 2020.

"A fost inca o superba duminica de vara, in care am trait marea bucurie si mandrie de a asculta de opt ori imnul Romaniei la Campionatele Europene U23 de Canotaj, care au avut loc in Brest, Belarus. Sunt mandra de acesti minunati tineri canotori, care au dus din nou Romania pe locul 1 in Europa si pe care ne putem baza din plin, in anii ce urmeaza, cu gandul mai ales la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Tin sa ii felicit pe toti sportivii care au participat la aceste CE si, in mod special, pe cei care au cucerit medaliile de aur: baietii de la patru plus unu rame, fetele de la patru rame, simplu baieti, dublu rame baieti, fetele de la dublu vasle, pe baietii de la patru rame, pe fetele din patru vasle, precum si pe baietii de la opt plus unu", a spus presedinta FRC.

"Urmeaza Campionatele Mondiale pentru seniori, care vor avea loc intre 8 si 16 septembrie, la Plovdiv, in Bulgaria. Asa cum anul trecut ne-am intors cu rezultate de prestigiu si medalii de aur, tocmai de peste ocean, de la Sarasota, am increderea si convingerea ca o putem face si acum. Unii dintre laureatii de la CE din Belarus vor lupta si la Plovdiv, in timp ce restul sportivilor se vor pregati la Snagov pentru Campionatele Nationale. Sunt suficiente motive sa avem incredere in ei. O competitie s-a terminat, foarte curand incepe alta acesta este sportul", a adaugat Elisabeta Lipa.

Localizare: 

Geolocation is 52.09762139999999, 23.734050300000035

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: