13 august 2022

Campusul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti se transformă într-un centru expoziţional al tehnologiei şi inovaţiei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Campusul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti se transformă, pentru câteva zile, într-un centru expoziţional al tehnologiei şi inovaţiei

În acest weekend Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB) va fi gazda a două ample evenimente – Poliautofest şi ChemistryFest- care vor reuni unele dintre cele mai importante companii din industria autohtonă şi internaţională din domeniile auto şi chimiei. La acest regal al tehnologiei şi inovaţiei, organizat în perioada 20-22 Mai, de către Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB), cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 al Capitalei, sunt aşteptaţi peste 10.000 de vizitatori.

Denumite generic Poliautofest şi ChemistryFest, cele două evenimente îşi propun să prezinte cele mai noi tendinţe din industriile de profil, precum şi direcţiile de viitor şi oportunităţile de carieră care pot fi urmate de tinerii profesionişti.

„Prin această serie de evenimente dorim să oferim cetăţenilor din Bucureşti un punct de contact cu industria, cu cele mai importante companii prezente în România, dar mai ales cu ultimele inovaţii din industriile de profil pe care le promovează evenimentele. Este o iniţiativă caracterizată de spaţii expoziţionale ample şi spectaculoase şi de posibilitatea ca expozanţii să îşi pună în valoare punctele forte în cadrul unor evenimente deschise publicului larg. Este o oportunitate atât pentru industrie cât şi pentru participanţi” a declarat Mihnea Costoiu, Rectorul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti.

La rândul său, Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti a precizat că: „Prin aceste evenimente, extindem orizontul de oportunităţi pe care le oferă Sectorul 6 al Capitalei. Vorbim aici atât despre oportunităţi de informare sau de carieră, dar şi despre tranziţia către SMART City, prin prezentarea unor soluţii de mobilitate inteligentă, energie verde, sau diferite tipuri de automatizări ale proceselor industriale. În cadrul celor două evenimente vor fi expuse numeroase tipuri de soluţii de interes pentru cetăţeni – de aceea urmărim atent impactul pe care acestea îl au asupra vizitatorilor. Nu în ultimul rând, este o inaugurare a protocolului de colaborare prin care deschidem campusul UPB locuitorilor Sectorului 6”.

* * *

Poliautofest, un regal al automobilului şi al industriei auto

Evenimentul Poliautofest – care se va desfăşura în perioada 20- 22 mai – se află la prima ediţie şi este dedicat industriei auto. Peste 100 de brand-uri auto – printre care şi Tesla -, producători, importatori şi distribuitori, furnizori şi producători de componente şi echipamente, furnizori de mobilitate, instituţii şi autorităţi – atât din educaţie, cât şi din domeniile de reglementare – se vor alătura evenimentului, în calitate de invitaţi, participanţi şi expozanţi.

De asemenea, în cadrul evenimentului, organizat de către Facultatea de Transporturi din UPB vor avea loc şi patru conferinţe şi dezbateri pe teme de interes major – Green Vehicles şi Ecologie, Autonomie şi siguranţă, Tehnologiile viitorului, Soluţii de mobilitate şi transport, precum şi demonstraţii de funcţii ale autovehiculelor autonome (deplasare autonomă şi parcare autonomă), prezentarea de automobile electrice de competiţie, test drive-uri precum şi tombole şi concursuri.

Pe parcursul celor 3 zile dedicate festivalului, vor fi prezentate tendinţele industriei, mărci şi modele auto – inclusiv autoturisme din Colecţia Ţiriac -, soluţii de mobilitate şi logistică, echipamente şi procese, precum şi perspectivele de viitor ale automobilului. Festivalul se adresează atât publicului larg, profesioniştilor, studenţilor, dar şi elevilor, viitorilor ingineri. Printre expozanţi se vor număra Lamborghini, Porsche, BMW, Audi, Jaguar, Lexus, Volkswagen, Bosch şi mulţi alţii. Detaliile evenimentului sunt accesibile pe pagina web AutoFest.upb.ro.

* * *

ChemistryFest , tehnologii şi tendinţe din domeniul chimiei şi ingineriei

ChemistryFest va reuni companiile care definesc în prezent industria chimiei. Cel mai mare festival din ţară dedicat noilor tehnologii şi tendinţe din domeniu. Seria de evenimente, organizată sub auspiciile Facultăţii de Inginerie Chimică şi Biotehnologii din cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti (UPB), va avea loc în perioada 20-21 mai a.c., în Clădirea Rectorat a UPB.

De-a lungul celor două zile dedicate festivalului, vizitatorii vor avea oportunitatea să afle răspunsuri la cele mai noi provocări din domeniu. Vor fi organizate ateliere practice cu experimente deosebite şi spectaculoase, prelegeri, dezbateri, workshop-uri dedicate studenţilor, precum şi ateliere destinate cadrelor didactice, sau mese rotunde care vor include companiile participante. Seria de evenimente îşi propune să ofere participanţilor o experienţă completă care să includă atât informaţii despre cele mai noi tehnologii, cât şi oportunităţi de carieră sau de studiu.

Prima ediţie a Festivalului ChemistryFest va reuni cei mai importanţi expozanţi din domeniul industriei chimice şi bioingineriei: producători de substanţe chimice şi substanţe farmaceutice, companii din industria alimentară, industria materialelor de construcţii, producători de componente pentru autovehicule şi materiale polimerice, producători de ustensile şi aparatură de laborator, companii şi organizaţii din domeniul protecţiei mediului, cât şi reprezentanţi ai institutelor de cercetare-dezvoltare din domeniu. Printre partenerii evenimentului se numără companii precum HeidelbergCement Romania, BASF Romania, Chimcomplex, Nuclearelectrica, Romaero şi mulţi alţii. Programul şi participanţii evenimentului sunt accesibili pe pagina web ChemistryFest.upb.ro.

Sursa foto: Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB)