6 decembrie 2021

Canada suspendă utilizarea vaccinului Johnson & Johnson

vaccin johnson

FILE PHOTO: Vials with a sticker reading, "COVID-19 / Coronavirus vaccine / Injection only" and a medical syringe are seen in front of a displayed Johnson & Johnson logo in this illustration taken October 31, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministerul Sănătății din Canada a anunțat încetarea temporară a utilizării vaccinului fabricat de Janssen,  o filială a Johnson & Johnson , in țara.  Anterior, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a raportat descoperirea cazurilor de contaminare masivă a vaccinurilor Johnson & Johnson produse la o fabrică din Baltimore . Drept urmare, lucrările întregului complex au fost suspendate.
Canada a primit 300.000 de doze de medicament pe 28 aprilie, potrivit canalului CBC .
„La fel ca toate vaccinurile importate în Canada, Janssen va fi eliberat pentru distribuție numai după ce Autoritatea Sanitară de la Ottawa se arată  mulțumita că îndeplinește standarde înalte de calitate, siguranță și eficacitate”, a declarat Departamentul de Sănătate (Ministerul local al Sanatatii) într-un comunicat.
Departamentul continuă să colaboreze cu Janssen și FDA pentru a obține toate informațiile necesare înainte de a acorda permisiunea de a distribui vaccinul în toată țara.
Anterior, presa locală semnala că s-a stabilit o legătură între vaccinarea Johnson & Johnson și cazurile de tromboză.

Ciprian Pop