Publicat: 17 Ianuarie, 2019 - 19:34
Share
La „Cafeneaua Politică” realizată de Horia Alexandrescu

Mecanismul de Cooperare și Verificare (celebrul MCV) impus de Comisia Europeană României și Bulgariei, dar și chestiunea accesului în Spațiul Schengen, adică zona de circulație liberă a cetățenilor Uniunii Europene, rămân și pentru 2019 două dintre prioritățile politicii noastre externe.

Cezar Preda, europarlamentar din partea PNL, a susținut la emisiunea „Cafeneaua politică”, moderată în fiecare miercuri seara la Canal 33 de reputatul jurnalist Horia Alexandrescu, că intrarea în Spațiul Schengen a antreprenorilor români „le-ar tripla valoarea afacerilor”.

„Acest corp nu vrea să cedeze, vrea să producă și iată cum România a ajuns la un nivel de 4 – 5% creștere economică, în timp ce alte state gâfâie”, a mai spus același Cezar Preda.

La rândul său, analistul politic Alex Coita, prezent și el în emisiune, a opinat că „MCV-ul ar trebui extins la toate statele cu probleme, ca un exemplu de bune practici”, întrucât România și Bulgaria nu sunt singurele state ale UE cu dificultăți de depășit în domeniu.

 

Tag-uri Institutii: