Publicat: 25 Martie, 2020 - 09:00
Share
De ce „în curând” devine mai realist

Când va fi disponibil un vaccin COVID-19? Cum poate fi tratat cineva împotriva Coronavirusului? Există un medicament împotriva coronavirusului? Acestea sunt cele mai populare întrebări nu numai pe coronavirusul Căutării Google.

Potrivit oamenilor de știință, avinul împotriva coronavirusului ar trebui să dureze 12 până la 18 luni, în timp ce alți oameni de știință spun că este posibil ca terapiile să fie disponibile mult mai devreme, spun oamenii de știință

Deși se preconizează că un vaccin împotriva noului coronavirus va dura peste un an pentru a se dezvolta și testa, alte tratamente pentru amenințarea mortală ar putea fi doar câteva luni distanță, spun specialiștii în sănătate.

Peste 417.721 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 și peste 18.605 au murit. Mai multe țări au intrat în blocaj, deoarece numărul celor infectați de boala extrem de contagioasă continuă să crească rapid.

Oamenii de știință din întreaga lume se întrec pentru a dezvolta tratamente și vaccinuri, care vor trebui să treacă mai multe runde de teste și studii clinice înainte de a trece la producția în masă.

„Peste 20 de vaccinuri sunt în dezvoltare la nivel global, iar mai multe terapeutice sunt în studii clinice”, a declarat pentru The Media Line un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății. „Nu există încă tratament și vaccin, dar cercetătorii din întreaga lume [lucrează] din greu pentru asta.”

În timp ce un vaccin va dura probabil între 12 și 18 luni pentru a fi dovedit sigur și eficient și a fi produs pentru utilizare în masă, alte tratamente eficiente ar putea apărea mult mai devreme.

Prof. Peter Jay Hotez, un proaspăt virolog și decanul Colegiului Național de Medicină Tropicală din Baylor College of Medicine din Houston, Texas, a declarat pentru The Media Line că primul tratament care ar putea funcționa împotriva COVID-19 ar fi un anticorp terapeutic seric convalescent. , în care anticorpii unei persoane care și-a revenit din virus sunt injectați la un pacient bolnav.

Într-un studiu publicat în  The  Journal of Inffectious Diseases  în 2014, cercetătorii au demonstrat modul în care plasma sanguină convalescentă ar putea fi eficientă pentru a reduce semnificativ ratele de mortalitate dacă sunt administrate celor care au contractat infecții respiratorii acute severe (SARIs) imediat după apariția simptomelor.

Potrivit lui Hotez, următorul tratament care urmează să apară după acesta va fi cel mai probabil „reconstituit medicamente antivirale existente în câteva săptămâni sau luni, apoi medicamente chimice noi într-un an și un vaccin în unul până la trei ani.”

Interesant este că Hotez și echipa sa de oameni de știință au dezvoltat deja un vaccin contra coronavirusului cu ani în urmă, în urma focarului SARS din 2002-2004, care s-a răspândit din China și a sfârșit prin uciderea a peste 770 de oameni în întreaga lume. Cu toate acestea, atunci când vaccinul a ajuns în stadiul testării la om în 2016, el nu a putut să asigure finanțarea suplimentară, iar studiile nu au fost niciodată încheiate.

„În momentul în care am fabricat-o, oamenii și-au pierdut interesul pentru epidemiile de coronavirus și pandemii”, a spus Hotez, adăugând că cercetătorii lucrează acum la refacerea acelui vaccin pentru COVID-19.

Coronavirusurile sunt un grup de viruși asociați care provoacă boli, inclusiv unele cazuri de răceală comună, și nu doar SARS și COVID-19.

Dr. Rivka Abulafia-Lapid, conferențiar principal pentru virologie la Universitatea Evreiască din Ierusalim, este de acord cu Hotez că tratamentele antivirale vor deveni disponibile în termen de șase luni și mult mai devreme decât un vaccin, cu excepția evoluțiilor neprevăzute.

"Israel are deja 11 medicamente diferite pentru proces [la pacienții cu COVID-19] ... așadar, aș spune că primul lucru care va ieși va fi un medicament care va fi convenit în mod obișnuit de oamenii de știință din lume și de FDA [SUA Food and Administrarea drogurilor], urmată de un vaccin ”, a declarat Abulafia-Lapid pentru The Media Line. „În câteva luni, vor ieși cu un tratament viitor sau poate un cocktail de medicamente.”

Abulafia-Lapid, care a condus timp de 25 de ani o echipă de cercetare din Israel dedicată dezvoltării unui vaccin viabil împotriva HIV și a altor boli autoimune, a spus că orice vaccin va trebui să treacă o perioadă de testare îndelungată care implică mai multe faze de studii clinice.

Dintre medicamentele actuale considerate candidați anti-coronavirus, ea indică remesivirul experimental al medicamentelor antivirale Gilead Sciences din California, bazat pe California - testat inițial pe oameni cu virusul Ebola - ca fiind un conducător din punct de vedere al demonstrației. promisiune. Remdesivir este deja utilizat în mai multe studii clinice legate de coronavirus.

Între timp, gigantul farmaceutic israelian Teva, a anunțat săptămâna trecută că va dona mai mult de 6 milioane de doze de pilule de sulfat de hidroxiclorochină spitalelor din Statele Unite pentru cercetări ulterioare. Medicamentul, care este de obicei utilizat pentru a trata malaria, este investigat ca un candidat pentru a combate COVID-19.

În ceea ce privește posibilitatea unui tratament seric cu anticorpi convalescenți, despre care Hotez spune că ar putea fi deja administrat pacienților grav bolnavi, Abulafia-Lapid a indicat că, în timp ce un astfel de tratament ar putea salva vieți, au rămas provocări semnificative odată cu extinderea acestei metode pentru mii de oameni.

În ultimă instanță, însă, este „foarte optimistă” că lumea se află la șase luni de un tratament eficient.

„În viitor, va trebui să ieșim în fiecare an cu un nou vaccin [COVID-19], deoarece mută ca gripa”, a spus Abulafia-Lapid, adăugând că, deoarece virusul este atât de nou, sistemul imunitar uman este în prezent lipsit de apărare. impotriva. „Trebuie să înveți cu adevărat corpul [cum să te aperi de el]”, a spus ea.

Sursa : Medialine

Tag-uri Nume: