30 septembrie 2022

Candidaţii la statutul de student sau masterand UBB îşi pot depune dosarele de admitere

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Absolvenţii de liceu, dar şi cei de facultate care doresc să se înscrie la un program de master îşi pot depune, începând de luni, 12 septembrie 2022, dosarele pentru sesiunea de admitere de toamnă organizată de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru anul universitar 2022-2023.

În sesiunea de toamnă a admiterii, UBB scoate la concurs, la nivel licenţă, 845 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu care vor să se înscrie la facultate.

Dintre acestea, 113 sunt locuri destinate absolvenţilor liceelor din mediul rural, 52 de locuri sunt alocate românilor de pretutindeni, 19 candidaţilor de etnie rromă, iar 1 loc este destinat candidaţilor cu dizabilităţi. Acestora li se adaugă un număr mare de locuri în regim cu taxă şi 1.237 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 12 şi 22 septembrie 2022. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor şi perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile pentru fiecare dintre cele 22 de facultăţi ale UBB.

Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2022-2023 sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi şi pot fi consultate accesând linkurile:

https://www.ubbcluj.ro/ro/taxe/taxe_de_admitere, respectiv https://www.ubbcluj.ro/ro/taxe/taxe_de_scolarizare.

Informaţiile complete cu privire la admiterea din acest an la UBB pot fi consultate accesând linkul https://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB

Comunicat de presă – Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

Sursa foto Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca