Publicat: 8 Mai, 2013 - 09:55
Share
În 3 aprilie, premierul (în calitate de ministru interimar al Justiţiei) a făcut propunerile

În plină desfăşurare, şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM a început cu audierea lui Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al României. Înainte de şedinţă, Tiberiu Niţu a declarat că este pregătit pentru o prestaţie foarte bună.

Tot înaintea şedinţei CSM, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că are o încredere absolută în toţi candidaţii.

Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit că în şedinţa de astăzi, începând cu ora 9:00, vor fi susţinute interviurile de către Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Bogdan Licu, propus ca prim-adjunct al procurorului general şi Codruţ Olaru, ca adjunct al procurorului general.

"Având în vedere calendarul stabilit pentru procedura de avizare a propunerilor ministrului Justiţiei pentru funcţiile de conducere la PÎCCJ, DNA şi DIICOT, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii face următoarele precizări: În şedinţa din 8 mai, începând cu ora 9.00, vor fi susţinute interviurile de către domnul procuror Tiberiu - Mihail Niţu, propus de ministrul Justiţiei în vederea numirii în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; domnul procuror Bogdan Licu, propus de ministrul Justiţiei în vederea numirii în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi de către domnul procuror Codruţ Olaru, propus de ministrul Justiţiei în vederea numirii în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un comunicat al CSM.

În şedinţa de joi, începând cu ora 9.30, vor fi susţinute interviurile de către Laura Codruţa Kovesi, propusă de ministrul Justiţiei în vederea numirii în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Alina Bica, propusă ca şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi de către Elena Giorgiana Hosu, propusă ca procuror şef adjunct al DIICOT.

Totodată, Secţia pentru procurori se va întruni vineri, începând cu ora 8,30, în vederea emiterii avizelor prevăzute de dispoziţiile art. 54 alin. (1) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

În 3 aprilie, premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, a transmis Secţiei pentru procurori, spre avizare, propunerile de numire în funcţii de conducere: Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Dimitrie Bogdan Licu pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general al PÎCCJ; Codruţ Olaru pentru funcţia de adjunct al procurorului general al PÎCCJ; Laura Codruţa Kovesi ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie; Alina-Mihaela Bica pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; Elena Giorgiana Hosu pentru funcţia de adjunct al procurorului şef al DIICOT.