Publicat: 18 Iulie, 2012 - 21:30
Share
În celelalte sectoare nu o fi la fel de cald? Sau are legătură cu campania...

Primăria Sectorului 6 a anunţat că, din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile, ritmul de lucru al muncitorilor pe şantierele deschise de reabilitare termică a blocurilor a fost încetinit.
 
"În urma discuţiilor purtate cu şefii şantierelor, am decis ca în zilele în care temperatura depăşeste 30 grade Celsius, programul de lucru pe şantiere să fie redus pentru a preveni accidentele de muncă ce-i pot afecta pe cei aproape 1000 de muncitori implicaţi în procesul de reabilitare termică. Temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă cauzează şi probleme tehnice precum scăderea aderenţei materialelor utilizate în procesul de execuţie a lucrărilor. Această decizie nu înseamnă că lucrările vor fi oprite, ci este o măsură luată atât pentru siguranţa muncitorilor, cât şi a cetăţenilor", a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

În Sectorul 6, un număr de 217 blocuri din 1.770 de blocuri existente urmează să fie reabilitate termic.

Pe de altă parte, după spusele edilului Sectorului 6, în ultimele două luni, ritmul de lucru pe şantierele deschise de reabilitarea termică a blocurilor a fost de asemenea încetinit datorită faptului că firmele de anvelopare nu au fost plătite la timp de primărie.

"Pe perioada campaniei electorale şi în precampanie nu prea s-au făcut plăţi. Primul lucru a fost să discut cu constructorii şi să îi asigur că îşi vor primi banii. Plăţile restante au fost deja făcute", a mai declarat Mănescu.

Lucrările de reabilitare termică a unui număr de 272 de blocuri din Sectorul 6 se ridică la suma de 600 milioane de lei.