Publicat: 9 Aprilie, 2014 - 20:41
Share

Grigore Lese pregăteşte pentru primăvara acestui an un nou eveniment special dedicat unui moment important din calendarul popular: Rusaliile, concertul ce va avea loc pe 13 Mai, la Ateneul Roman, fiind un recital inedit în care ecourile străvechi, îmbinate dibaci cu sonorităţile contemporane, vor aduce la viaţă cântece de sărbătoare şi de bucurie, la hotar de anotimpuri. 

In cadrul concertului, Grigore Lese va fi acompaniat de Nicolae Licaret, la orga, si de Ansamblul Archaeus dirijat de Liviu Danceanu.

Dupa cum insusi artistul Grigore Lese povesteste, concertul de la Ateneul Roman va fi un spectacol al bucuriei, al reinvierii naturii, pus in scena in cadrul unui concept muzical nou. „Este o provocare, deoarece muzicile pe care le voi prezenta, impreuna cu organistul Nicolae Licaret si Ansamblul "Archaeus"  dirijat de compozitorul Liviu Danceanu, s-au format in perioade diferite, fiecare avand o tematica specifica. Concertul se va intregi prin impestritirea semnalelor pastorale cu imne si hori, performand stilul basmit de povestire dramatica. Instrumentele rudimentare vor pregati ambianta altor ecouri stravechi prin ingemanari cu sonoritatile instrumentelor clasice. Vom incerca sa cream o atmosfera de meditatie asupra vietii si destinelor umane. Va fi o poveste inepuizabila a sunetelor, prilej de impacare cu lumea, care indeamna la destainuiri de sensibilitati ascunse. Muzicile trebuie implinite pentru a ne dezmierda sufletul si pentru a-l apara de pravalirea in desertaciunea din fiecare zi.”  

Nici ziua concertului nu a fost aleasa intamplator, fiind stabilita „intr-un moment important al calendarului popular: ajunul sarbatorii numite Todorusale. Este un timp magic, timp hotar intre anotimpuri, cand Santoaderii - patroni ai primaverii - le investesc pe zanele Rusalii cu puterea de a guverna vara. Este o noapte a cerurilor deschise.”, explica Grigore Lese.  

Biletele vor fi disponibile la mai multe categorii de pret, in functie de distanta fata de scena, respectiv: 70, 90, 110, 135, 175, 250 de lei, si vor putea fi achizitionte de pe myticket.ro, iabilet.ro, precum si din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu si casa de bilete a Salii Palatului.