Publicat: 18 Octombrie, 2020 - 19:09
Share
"Suntem in analiza pentru posibile alte masuri”

 Ludovic Orban anunta implementarea in Capitala a restrictiilor prevazute pentru localitatile care depasesc rata de infectare cu noul coronavirus de trei cazuri la o mie de locuitori, masuri care vor intra in vigoare dupa adoptarea unei hotarari a Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta.

"Intrarea in vigoare a masurilor aferente depasirii pragului de 3 la mie se face dupa ce CMSU va face constatarea depasirii pragului si implicit va anunta masurile. Acestea sunt prevederile legale. Prevederile legale au stabilit un termen de 24 de ore de transmitere a datelor de la DSP catre prefecturi si de 48 de ore catre prefectura. (...) Dupa parerea mea, odata ce DSP a transmis catre Centrul de Comanda a Interventiei si catre Prefectura data de 3,02 nu se mai poate intoarce situatia. Nu vad un motiv prin care s-ar putea intoarce. De regula, raportarile duminica de la 10 pana luni la 10 cuprind mai putine cazuri din cauza ca se efectueaza mai putin teste, dar odata indicele depasit cred ca trebuie adoptate masurile"

Premierul a anuntat duminica, in cadrul unei declaratii de presa, ca autoritatile analizeaza "posibile alte masuri" care ar putea fi aplicate pentru stoparea raspandirii virusului SARS-CoV-2.

"Suntem in analiza pentru posibile alte masuri. Pe de alta parte, vom solicita utilizarea altor metode a reduce riscul de raspandire, daca va fi cazul. Deocamdata prin Hotararea de Guvern de prelungire a starii de alerta am prevazut aceste masuri pentru a combate raspandirea virusului" a declarat Ludovic Orban.

Iată și lista măsurilor ce urmează a fi luate:

1. Obligativitatea portului mastii in toate spatiile deschise alaturi de spatiile inchise

2. Suspendarea cursurilor scolare si organizarea orelor online

3. Suspendare activitati teatre, cinema, cafenele in spatii inchise

Premierul a spus că nu mai este loc de întors după ce DSP a anunțat rata infecțiilor din Capitala.

Măsurile vor dura 14 zile.

Părinții vor primi 75% din salariu pentru perioada cât stau acasă cu copiii.

Nu sunt singurele măsuri. Lista completă va fi făcută publică în zilele următoare.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: