Publicat: 4 Decembrie, 2012 - 19:32
Share
Joi, din Piata Universitatii, Oprescu aprinde luminile

Primarul General, Sorin Oprescu, va da startul sarbatorilor de iarna, Joi, 5 Decembrie, pe esplanada cu statui de la Piața Universității. Evenimentul va avea loc începand cu ora 19.00, când vor fi aprinse luminile de sărbători.

50 de craciunite si de 50 de tineri vor purta faclii aprinse, simbolizand lumina sfanta a sarbatorilor, iar corul de copii „Andante” va interpreta colinde.

Alaturi de  micii artisti, zanele si spiridusii lui Mos Craciun vor crea povestea magica a Craciunului, iar echipa „Chambres d’OR”, (formata din artistii Monica Paduraru, Diana Patriciu si Chris Agnew), va realiza picturi pe sticla specifice sarbatorilor de iarna, ce vor fi proiectate pe doua dintre cladirile din vecinatatea locatiei (BCR si RAPPS). Si cladirea Universitatii Bucuresti va fi impodobita de proiectii care vor crea in centrul Capitalei o atmosfera magica de sarbatori.

In noul spatiu pietonal creat deasupra parcarii subterane de la Universitate, Primaria Municipiului Bucuresti, prin CreArT – Centrul de Creatie, Arta si Traditie, a organizat, in perioada 5 decembrie 2012 – 3 ianuarie 2013, cu ocazia sarbatorilor de iarna, evenimentul „Bucharest Christmas Market”.

Astfel, in centrul Capitalei, toti vizitatorii, indiferent de varsta, sunt asteptati la targul de Craciun unde, pe langa cele 65 de casute decorate de sarbatoare, a fost amplasat un brad de 17 metri, impodobit cu 2.500 de becuri galbene si 600 de lucrari de arta ce formeaza un puzzle. In varful bradului, doi ingeri vestesc nasterea lui Iisus.
Nu lipsesc nici sania cu reni, Casa lui Mos Craciun si un carusel pentru cei mici. De asemenea, tot aici vor avea loc o serie de concerte, precum si o campanie umanitara „Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun”.

Toti copiii sunt asteptati sa descopere povestile din Casa lui Mos Craciun. Zane, spiridusi si alte personaje dragi lor vor crea o atmosfera magica, in care cei mici vor recita Mosului poezii, vor desena si colora.

In cadrul Bucharest Christmas Market, mesterii populari vor imbia trecatorii cu obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale. Nu vor lipsi nici obiectele si podoabele specifice Craciunului, precum globurile pictate manual, coronitele din crengute de brad, ghirlandele si lumanarile parfumate.
Targul va mai oferi doritorilor produse gastronomice traditionale, turta dulce, cozonaci, prajituri, magiun, miere si produse apicole, carnati, toba, pastrama etc.
Diverse specialitati pot fi cumparate si de la cele doua trasuri prezente in locatie, similare celor din marile targuri europene. Produsele pot fi gustate alaturi de vin fiert, servit in cani speciale, pe care vizitatorii le pot lua acasa drept suvenir.

Loredana, Taxi si  Bere Gratis pe scena din Piata Universitatii

In perioada mentionata, pe scena amplasata in Piata Universitatii, vor sustine spectacole ansambluri de muzica populara, grupuri de copii, grupuri de colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri, artisti consacrati si trupe cunoscute. Intrarea este libera.
Printre interpretii de muzica populara prezenti in cadrul evenimentului „Bucharest Christmas Market” se numara Gheorghe Turda, Matilda Pascal Cojocarita si Stefan Cigu, Gelu Voicu, Lavinia Goste, Marius Zorila si Orchestra Nationala de Tineret, fiind invitati de asemenea Loredana si Agurida, Calin Geambasu band, baletul Edi Stancu, Narcisa Suciu, Paula Seling, Ducu Bertzi, DJ Project si Adela Popescu, Taxi, Bere Gratis, Provincialii si multi altii.

La Casa lui Mos Craciun se vor putea dona jucarii si carti

Pentru a veni in sprijinul copiilor fara posibilitati materiale, toti vizitatorii targului sunt asteptati la Casa lui Mos Craciun, unde se vor putea dona jucarii si carti. Campania se va derula pentru al treilea an consecutiv, sub titulatura „Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun...”.

Pentru a se crea o lume magica a Craciunului, locatia a fost decorata cu zece tone de cetina, cu peste 3.000 de becuri colorate si cu aproximativ un kilometru de ghirlande luminoase.

Mos Nicolae vine si la Palatele Brancovenesti

Peste 100.000 de beculete si globuri luminoase impodobesc  domeniului Brancovenesc in asteptarea lui Mos Nicolae si a lui Mos Craciun, Primaria Municipiului Bucuresti organizand, la Centrul Cultural “Palatele Brancovenesti” Mogosoaia, in perioada 06 - 07 decembrie, spectacole dedicate copiilor.

Evenimentul, intitulat “Mos Nicolae vine la Palat” se va desfasura intre orele 10.00-14.00, iar copiii vor putea participa la ateliere de creatie unde vor invata sa confectioneze ornamente de Craciun.

De asemenea, tot pentru cei mici s-au organizat spectacole de teatru pentru copii, muzica, dans si colide, puse in scena de trupele “Amicii”, “Fargolino”, Andra&Razvan Gogan.
Toti copiii care vor participa la evenimentul de la Palatul Mogosoaia vor primi cadouri din partea lui Mos Nicolae.