Publicat: 26 Mai, 2012 - 13:02
Share

Având în vedere cantitățile de apă căzute în această noapte, la solicitarea expresa a primarului general, Sorin Oprescu, direcțiile de specialitate din Primaria Capitalei, precum și ApaNova au acționat la capacitate maxima în teren și au intervenit, pe tot parcursul nopții, pentru a remedia defecțiunile sau consecințele ploii torențiale.

ApaNova a actionat in teren cu  22 de autocuratitoare si 64 de pompe pentru evacuarea apei din zonele inundabile, iar ISU a intervenit cu 102 de autospeciale si utilaje si 392 de cadre-lucratori ISU. Astfel, in ultimele 12 ore, la dispeceratele ApaNova si ISU au fost inregistrate 359 de solicitari de interventie (85 la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si 247 la ApaNova).
Mentionam ca pana la aceasta ora s-a intervenit in majoritatea incidentelor semnalate, restul fiind in curs de solutionare.
Astfel, toate acumularile de apa semnalate si incidentele la gurile de scurgere au fost eliminate, fiind in curs de rezolvare anumite solicitari privind inundarea subsolurilor.
In perioada cu volume maxime de precipitatii si pana la reducerea necesarului de cantitati de ploaie, a fost deschis Canalul de Legatura al Casetei cu raul Dambovita pentru a permite tranzitarea unui debit cat mai mare de apa. In toata aceasta perioada s-au evacuat peste 2.5  milioane de m3 de apa.
Mai mult, pe tot parcursul noptii, operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei au intervenit, atat mecanizat cat si cu operatori manuali pentru degajarea eventualelor deseuri acumulate pe gurile de scurgere.
Totodata, au fost mobilizate si companiile care au in dotare motopompe si vidanje (3 utilaje RADET, 3-Acvatot si 2- SCC.Erbasu)

De asemenea, reprezentantii Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti au actionat cu pompe si vidanje pentru a degaja acumularile de apa din parcurile aflate in administrare si au intervenit astfel incat copacii din parcurile bucurestene afectati de ploaia torentiala sa nu reprezinte un pericol. Mentionam ca nu fost semnalate cazuri de copaci cazuti in parcurile Alpab.

La randul lor, echipele de interventie ale Administratiei Strazilor au actionat in teren ,atat pentru a degaja acumularile de apa de pe carosabil, cat si  pentru a repune in functiune semafoarele raportate ca fiind defecte din cauza ploilor torentiale.

Reamintim numerele de telefon la care bucurestenii pot semnala eventualele urgente: 0800.800.882 – Dispeceratul Integrat de Urgenta si 021. 305.55.50 Dispeceratul Primariei Municipiului Bucuresti.