28 mai 2022

Caranava TVR 3″ vine „La tine acasă”!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Caranava TVR 3″ vine „La tine acasă”!

– Proiectul este realizat de studiourile teritoriale TVR din Cluj, Iaşi, Craiova şi Timişoara

– Programul va fi difuzat în fiecare sâmbătă, de la ora 17.00, pe TVR 3

„Caravana TVR 3” porneşte din nou la drum prin ţară şi ajunge „La tine acasă”! Vara aceasta, la TVR 3 vom afla poveşti de succes ale comunităţilor din România, vom trece de la tradiţie la modernism, vom descoperi evenimentele şi personalităţile diferitelor regiuni din România, toate reflectând specificul zonei. Realizat alternativ de studiourile TVR din Cluj, Iaşi, Craiova şi Timişoara, în perioada 26 iulie – 28 august, programul „Caravana TVR 3” se desfăşoară sub sloganul „La tine acasă” şi va fi transmis sâmbăta, de la ora 17.00, de fiecare dată din alt loc.

Prima oprire a „Caravanei TVR 3” va fi pe 26 iunie, la Ciugud, în judeţul Alba, o comună care a uimit România la începutul pandemiei, când a părut desprinsă dintr-un serial SF, localitate ce poate fi un model de bune practici în administraţia locală ca promotor al conceptului de Smart Village. Jurnaliştii clujeni vor încerca să afle care este reţeta de succes a acestei comunităţi.

Apoi, sâmbăta următoare, pe 3 iulie, echipa TVR Craiova ne conduce prin Oltenia, în judeţul Vâlcea, la Complexul Muzeal Măldăreşti, ce reuneşte Culele Greceanu şi Duca, dar şi Casa Memorială I. G. Duca. Ridicate de boieri olteni, ca măsură de apărare, culele au dăinuit până în zilele noastre, făcând dovada rezistenţei lor. Însă construcţiile de la Măldăreşti nu sunt singurele atracţii din zonă, foarte aproape fiind Horezu, cu celebra ceramică şi cunoscuta ctitorie brâncovenească, Mănăstirea Hurezi şi Trovanţii de la Costeşti – un geoparc natural spectaculos.

TVR Iaşi va face primul său popas în judeţul Neamţ, spaţiu cu o veche istorie şi un relief magnific. Neamţul este ancorat atât în tradiţiile populare, cât şi în cultura modernă prin evenimentele pe care le generează, iar pe 10 iulie, prin intermediul realizatorilor de la TVR Iaşi vom cunoaşte oameni deosebiţi, cu preocupări diverse şi performanţe în domeniile lor.

Jurnaliştii de la studioul teritorial din Timişoara vor duce şi ei Caravana TVR 3 în zone cu un mare potenţial turistic, cunoscute sau mai puţin ştiute, mult vizitate sau încă nedescoperite.

După două luni, „Caravana TVR 3” se opreşte şi la Bucureşti, pentru a participa la cel mai important eveniment cultural al anului: Festivalul Internaţional George Enescu, care se va deschide pe 28 august.

Aşadar, urmează o vară în care „Caravana TVR 3” ne va plimba prin locuri istorice şi peisaje de poveste, ne va prezenta oamenii zonei, producători locali, antreprenori, artişti, oameni de cultură sau pur şi simplu localnici. În fiecare sâmbătă, de la ora 17.00, pe TVR 3.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol