25 aprilie 2024

Caravana cu medici la prima ediţie în judeţul Bihor!

Close up of nurse disinfecting male arm before blood test. Man is sitting on chair near medical set

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De 18 ori pe an, timp de un weekend Caravana cu medici reuneşte o echipă multi-disciplinară (20-30 de medici specialişti, rezidenţi şi studenţi), în colaborare cu autorităţile locale şi evaluează gratuit starea de sănătate a populaţiei din zona respectivă.

Caravana cu medici – Filiala Oradea, înfiinţată de curând la Oradea de către dr. Andrei Costea, medic UPU SMURD Oradea, se pregăteşte pentru prima caravană a sa.

Sâmbătă şi duminică, 4-5 iunie, filiala Oradea va pleca în caravana pentru adulţii şi copiii de la Roşia de Beiuş, judeţul Bihor. În cadrul acestei caravane se vor realiza consultaţii gratuite de cardiologie, gastroenterologie, oftalmologie, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, radiologie, neurologie, urologie, dermatologie, stomatologie, boli infecţioase şi medicină de urgenţă. Pe lângă consultaţiile mai sus enumerate, atât copii cât şi adulţii vor beneficia şi de: educaţie medicală pe partea de stomatologie şi prim ajutor, consultaţii oftalmologice şi ochelari pentru cei care au probleme de vedere. Consultaţiile vor avea loc la şcoala din satul Roşia de Beiuş, Judeţul Bihor. Apriorii, în data de 28.05.2022, atât adulţii cât şi copii din Roşia au beneficiat de analize gratuite, prin laboratorul Synevo.

Caravana nu ar fi posibilă fără sprijinul sponsorilor şi partenerilor, dar şi al Primăriei Comunei Roşia de Beiuş.

„Sunt medic UPU SMURD Oradea, fac gărzi şi în alte judeţe, acolo unde deficitul de medici urgentişti nu acoperă gărzile de Terapie Intensivă Mobilă SMURD. De câţiva ani merg cu Caravana mobilă de medici în timpul liber prin sate care aş putea spune că sunt uitate de lume. Caravana cu medici luptă pentru echilibrarea balanţei între accesul la servicii medicale de bază şi educaţie pentru sănătate între mediul rural şi cel urban. Sunt originar din Ploieşti, şi am decis să rămân la Oradea, datorită unei echipe formidabile de formatori care m-au trimis la cursuri de perfecţionare în medicina de urgenţă şi salvări din situaţii speciale şi de aceea am simţit că locul meu este aici şi vreau să dau înapoi comunităţii”, a declarat dr. Andrei Costea.

Caravana cu medici – Filiala Bihor
Dr. Andrei Costea,

Comunicat de presă – Caravana cu medici – Filiala Bihor

Sursa foto Pixabay