Publicat: 13 Decembrie, 2016 - 17:19
Share

Generatia actuala (millennials) a inspirat diferite industrii prin stilul ei de viata activ, deschis la nou, prin modul unic in care se informeaza si foloseste diferite servicii si prin nevoia de fi constant interconectata. Aceasta generatie pare ca vrea sa aiba totul la indemana. Inclusiv serviciile bancare. Inovatorii din lumea finantelor au inceput deja sa recunoasca faptul ca trebuie sa se adapteze, nu doar la noile modele impuse de catre aceasta generatie, dar si la o societate mai deschisa, unde a pleca, a munci, a trai sau a studia in alta tara este mult mai usor pentru aproape toata lumea.

Astfel au aparut banci care comunica doar prin intermediul aplicatiilor mobile (mobile only banks). In prezent, oricine poate beneficia de viteza si comoditatea tranzactiilor bancare pe smartphone. Plata facturilor, transferul de bani, urmarirea cheltuielilor si alte operatii financiare de baza sunt acum la doar cateva atingeri departare pe ecranul telefonului mobil. Ce modalitate minunata de a recastiga o parte din timpul atat de pretios!

Daca vrei sa afli mai multe despre banci disponibile doar pe mobil (mobile-only), incepe cu aceste caracteristici de baza, scrie finzoom.ro.

In primul rand, in spatele fiecarei banci disponibile doar pe mobil, exista o aplicatie simpla, atractiva si intuitiva pe care o poti instala cu usurinta pe smartphone. Pentru multe dintre bancile mobile existente, notiunea de a-ti administra cu rapiditate finantele personale se reflecta si in timpul si cantitatea de documente necesare unei persoane sa se inscrie pentru a folosi un serviciu bancar. Poti obtine un cont curent in mai putin de 5 minute doar cu pasaportul sau cartea de identitate.

Un alt beneficiu cheie pe care ti-l ofera acest tip de banci este libertatea de a-ti administra finantele oricand si de oriunde. Singurele cerinte sunt un telefon de tip smartphone cu conexiune la internet. Poti economisi o groaza de timp prin, sa zicem, plata facturilor intr-un mijoc de transport in comun, pe drumul de la serviciu spre casa. Mersul pana la banca nu mai este necesar, pentru ca iti poti efectua operatiuni bancare in timp ce te bucuri de un cocktail pe o plaja in Tailanda. Noi vedem o multime de beneficii pentru persoanele care si-au parasit tarile lor de origine pentru a munci sau studia in strainatate.

Toate operatiunile bancare de baza sunt acoperite: de la deschiderea unui cont si alimentarea acestuia, la plata facturilor si verificarea soldului, pana la transferul de bani catre prieteni si familie. Fiecare cont nou vine cu un card de debit care poate fi folosit pentru orice fel de plati, poate fi alimentat direct cu bani sau prin transfer de la o alta banca.

Bancile care interactioneaza cu clientii doar prin smartphone au costuri mult mai mici comparativ cu bancile traditionale. Ca rezultat al minimizarii costurilor de operare, bancile care interactioneaza doar prin aplicatii mobile au comisioane de administrare foarte mici sau chiar inexistente, ofera retrageri gratuite de numerar de la bancomat, iar in unele cazuri nu cer taxe nici pentru overdraft / descoperit de cont. Desi acest tip de banci sunt de obicei indreptate catre un singur utilizator, noii veniti pe aceasta piata permit accesul mai multor utilizatori la acelasi cont de baza, usurand astfel transferul intre membrii in mod gratuit, indiferent de tara in care locuiesc.

Serviciul de relatii cu clientii este, desigur, foarte diferit de cel al uneie banci obisnuite. Poti intra in contact cu banca prin email sau prin retele de socializare. Stim si un foarte bun exemplu de banca disponibila oriunde in Europa, doar pe mobil, cu care poti interactiona in limba romana.

Daca esti interesat sa te inscrii pentru un astfel de serviciu, iti recomandam europeone. Uita-te la ce ofera si poti sa te inscrii in competitie. Poti castiga un cont gratuit pe viata, un card special (Gold) si alte premii interesante.

Bancile disponibile doar pe mobil au obligat bancile traditionale sa fie mai inovative. Datele oferite de Banca Centrala Europeana arata un declin in numarul agentiilor/sucursalelor bancare in majoritatea tarilor din UE si o crestere a numarului de banci disponibile doar prin aplicatii mobile care isi ajuta clientii sa economiseasca bani si, cel mai important, timp.