27 mai 2022

Carmen Avram cere intervenţia rapidă a Parlamentului European în prevenirea crizei alimentare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Europarlamentarul Carmen Avram a cerut grupului S&D, din care face parte, introducerea siguranţei alimentare europene pe agenda viitoarei sesiuni plenare a Parlamentului European.

Siguranţa alimentară e, în acest moment, principala îngrijorare pentru cetăţenii europeni, care, după cum arată informaţiile, iau deja cu asalt magazinele pentru a-şi face stocuri de alimente, a scris Carmen Avram în solicitarea adresată, în numele delegaţiei PSD, preşedintei grupului Socialiştilor şi Democraţilor, Iratxe Garci­a Perez.

Totodată, a atras atenţia eurodeputatul Carmen Avram, există o îngrijorare crescândă a producătorilor agro-alimentari din Europa, în privinţa posibilităţii asigurării hranei şi a creşterii preţului la alimente. Această îngrijorare se bazează pe explozia preţurilor la energie, îngrăşăminte şi fertilizatori, precum şi pe blocarea importurilor şi exporturilor în şi dinspre România.

Europarlamentarul Carmen Avram consideră că e nevoie de implicarea urgentă a legislativului european în soluţionarea acestei crize, înainte ca ea să devină de necontrolat.

Pe 23 martie, Comisia Europeană va veni cu un plan de acţiune pentru sectorul agro-alimentar. Acest plan ar putea include recomandări pentru acordarea de ajutoare de stat către fermieri şi producători, deblocarea rezervei de criză din PAC, în valoare de 500 de milioane euro, subvenţionarea preţului la energie, combustibil şi îngrăşăminte, precum şi o posibilă amânare a unor prevederi din strategiile Green Deal.