7 iulie 2022

Carmen Avram: România are şansa să devină furnizor strategic de energie în UE

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Comisia Europeană a publicat ieri planul REPowerEu, prin care îşi propune să atingă independenţa energetică a Uniunii, până în 2030.

În acest document, statele membre sunt încurajate să-şi adapteze Planurile Naţionale de redresare şi rezilienţă, astfel încât ele să corespundă noii realităţi în care a intrat Europa, odată cu criza energetică şi invazia Rusiei în Ucraina.

Comisia pune accent pe o diversificare a surselor de energie, permiţând investiţii în infrastructura energetică actuală şi în noi surse de energie regenerabilă. Astfel, într-un moment strategic, România îşi poate exploata resursele de gaz din Marea Neagră şi deveni un furnizor important de energie, în toată Uniunea Europeană.

Astăzi, în Parlamentul European, eurodeputatul Carmen Avram a cerut Comisiei fonduri suplimentare pentru aceste obiective ambiţioase, precum şi măsuri pentru atingerea rapidă a independenţei de Rusia.

Şantajul regimului de la Kremlin a căpătat o nouă dimensiune, odată cu oprirea alimentării cu gaz a Poloniei şi Bulgariei, lăsând 45 de milioane de cetăţeni în nesiguranţă, cu o jumătate de an înaintea sezonului rece.

Intervenţia eurodeputatului Carmen Avram în Plenul Parlamentului European este disponibilă la acest link: https://youtu.be/xYYJuBvbHlM
Comunicat de presă – Europarlamentar Carmen Avram

Sursa foto: Facebook Carmen Avram