Publicat: 11 Septembrie, 2012 - 20:08
Share
Însă trebuie consumați cu măsură pentru ca îngrașă

 
Toamna este sezonul strugurilor, fructe ce au foarte multe beneficii asupra organismului nostru, însă trebuie consumate cu măsură, spune Carmen Brumă, autoarea cărţii 3S - SĂNĂTOASĂ SUPLĂ SĂTULĂ, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acesteia, porţia corect de struguri este de 150-200 de gr, însemnând 150 de calorii.

"Strugurii aduc numeroase beneficii organismului, dar pot fi o capcană pentru cei care au probleme cu kilogramele în plus. Eu îi mănânc dimineață, pe stomacul gol. Îi prefer pe cei negri pentru că au o cantitate mai mare de flavonoide (substanțe cu efect antioxidant). Strugurii au o puternică acțiune detoxifiantă, alcalinizantă, remineralizantă, tonică, antiinflamatorie. Conțin, printre altele, acid elagic (efect antitumoral), resveratrol ( împiedică îmbătrânirea prematură, combate infertilitatea, îmbunătățește circulația sângelui), quercetina ( crește imunitatea, previne apariția cancerului ).", spune vedeta pe Facebook.