Publicat: 11 Ianuarie, 2018 - 21:21

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, joi seară, că nu-şi va da demisia de la conducerea instituţiei şi că a avut acceptul iniţial al lui Cătălin Ioniţă de a prelua şefia Poliţiei Române, deşi ulterior acesta a făcut raport prin care refuza numirea.

De asemenea, Carmen Dan, a spus că a trimis Corpul de Control la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), după cazul poliţistului acuzat de fapte de pedofilie.

"Guvernul este unul politic, iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din coaliţie şi tot colo se aprobă retragerea lor din Guvern", a spus Carmen Dan.

Principalele declarații ale ministrului de Interne:

Am dispus trimiterea corpului de control la IGPR pentru aspecte care privesc aspecte legate de agresiunea din 10 decembrie 2016, înregistrat la sectia 18. În acest caz, autorul era indicat ca fiind agentul Eugen Stan. Am decis verificarea considerând că o instituţie implicată direct în gestionarea evenimentelor nu se poate verifica singură.
Aceste tip de evenimente, care privesc fapte penale comise de angajaţi se încadrează în evenimente despre care să fie informate toate structurile. Fişa de eveniment e întocmită conform acestei proceduri. Informaţia că autorul e poliţist la Brigada Rutieră a ajuns obligatoriu la cunoştinţa lui Bogdan Despescu. 

Referitor la propunerea de împuternicire a lui Cătălin Ioniţă: 

"Am dovada acceptului exprimat de el pentru ocuparea funcţiei de şef al poliţiei dacă premierul ar fi acceptat propunerea de eliberare din funcţie a lui Despescu. A ajuns la premier.
Pe de o parte avem documente, pe de alta vorbe. Acordul a fost semnat de Ioniţă marţi, înainte ca eu să dau declaraţia publică, iar el a ajuns şi în faţa premierului. Au urmat apoi atacuri virulente în spaţiul public la adresa lui şi a familiei. Miercuri dimineaţă, la 6.27 am primit un mesaj telefonic de la Ioniţă în care solicita să se prezinte la minister pentru discuţie. Înainte de a pleca la şedinţa de Guvern mi-a raportat că are reţineri să meargă mai departe. Am stabilit să aşteptăm decizia premierului privind propunerea de schimbare a lui Despescu. A urmat apoi ieşirea premierului Tudose care a anunţat că nu-l va schimba din funcţie pe chestorul Despescu şi nu m-a întrebat nicio clipă despre chestorul Ioniţă. Nu sţiu ce răspuns se aştepta premierul Tudose să primească de la chestorul Ioniţă în momentul în care cu două ore înainte anunţase că nu-l schimbă pe şeful Poliţiei". 

Tag-uri Nume: