Publicat: 9 Noiembrie, 2013 - 13:26

Puteţi transporta pe zborurile Carpatair de două ori mai multe kilograme pentru bagajul de mână, graţie noii politici de bagaje, care prevede o creştere până la 10 kilograme a greutăţii admise pentru bagajul de mână, care va fi acceptat doar sub forma unei singure piese de bagaj, informează compania cu sediul la Timişoara.

Fiecare pasager (inclusiv infanţi) are dreptul la un singur bagaj de mână care nu trebuie să depăşească 10 kg (5 kg pentru infanţi) iar dimensiunile sale nu pot depăşi 55cm x 40cm x 20cm. Servietele, poşetele, laptop-urile, camerele de filmat/fotografiat etc. trebuie transportate în cadrul aceleiaşi piese unice de bagaj de mână.

Bagajul de mână va fi etichetat cu o etichetă specială Cabin Baggage la check-in sau la poarta de îmbarcare (pentru pasagerii care au web check-in), transmite newsair.ro.

În cazul în care bagajul de mână are dimensiuni peste cele admise, sau pasagerul prezintă mai mult de o piesă la poarta de îmbarcare, acesta va putea fie să renunţe la transportul acelui bagaj, fie să achite o taxă de 50 de euro pentru transportul bagajului în cala de bagaje.

Dacă nu sunteţi siguri de dimensiunile şi greutatea bagajului, Carpatair vă sfătuieşte să contactaţi agentul de check-in înainte de a trece prin filtrul de securitate. Puteţi lua ca şi bagaj de mână cumpărăturile efectuate la magazinele duty free din aeroport, înainte de zbor.

În ceea ce priveşte bagajul de cală, normele aplicabile se bazează în continuare pe sistemul de piece concept (1PC/23KG) şi se va aplica pentru toate biletele emise din 01 noiembrie 2013 (inclusiv) cu data de călătorie începând cu 01 decembrie 2013, pentru toate zborurile şi clasele de rezervare Carpatair.