Publicat: 18 Septembrie, 2017 - 08:46
Share

CARPATHIAN MTB EPIC, o competiție ciclistă spectaculoasă organizată în premieră 21-24 septembrie, Cheile Grădiștei-Fundata, Brașov Ne face o deosebită plăcere să vă invităm să luați parte alături de echipa ACS MPG la prima ediție a CARPATHIAN MTB EPIC, eveniment susținut de Banca Transilvania și Gatorade, care va avea loc între 21 și 24 septembrie 2017, pe trasee amenajate în Parcurile Naționale Bucegi și Piatra Craiului. Toată acțiunea din zona de Start/Finish se va desfășura în Race Village, amenajat în cadrul complexului Cheile Grădiștei - Fundata, din județul Brașov, iar deschiderea evenimentului va fi pe 21 septembrie a.c., la ora 10:00. Wild, Rugged, EPIC. 

CARPATHIAN MTB EPIC este o competiție în 3 etape, în format individual, nou intrată în calendarul internațional, ce provoacă riderii să parcurgă în total 157 kilometri, cu o diferență de nivel de 5.750 metri, pe rute spectaculoase desenate în Carpații Meridionali, în inima uneia dintre ultimele regiuni sălbatice ale Europei. Evenimentul așteaptă 100 de particicipanți, atât din țară dar și de peste hotare, pe durata celor 4 zile, la Start urmând să se alinieze cicliști profesioniști ce concurează la nivel internațional, cât și rideri experimentați și aspiranți ce vor să își testeze abilitățile la maximum și să își satisfacă dorința de a trăi experiențe pline de adrenalină. Prezența mai multor campioni internaționali și naționali MTB setează un nivel ridicat de competiție încă de la prima ediție a CARPATHIAN MTB EPIC. Printre aceștia se numără Frédéric Gombert - Franța, Janka Keseg Stevkova și Matej Ulik - Slovacia, Lutz Baumgärtel și Florian Schön – Germania, Łukasz Klimaszewski – Polonia, Marton Blazso și Veronika Cseh – Ungaria, Aneliya Karagyozyan – Bulgaria, Kristina Konvisarova – Ucraina și Maxim Ciumer – Republica Moldova. 

România va fi reprezentată la rândul său de o serie de cicliști deja cunoscuți în competițiile autohtone, dar și pe scena mondială: Lucian Logigan, Daniel Crista, Vlad Dascalu, Karina Bonta, Andrei Nechita și Robert Dobai.
Eforturile celor mai rapizi rideri de a cuceri Carpații în cadrul acestei aventuri spectaculoase la CARPATHIAN MTB EPIC vor fi răsplătite cu premii generoase în bani, în sumă de 12,540 euro, dar și în produse a căror valoare totală ajunge la aproximativ 30.000 euro, precum și medalii cu design special. Câștigătorul acestei super competiții pe etape la categoria Elite, 19+ ani, va primi un premiu în bani în sumă de 2.050 euro, dar și în produse oferite de Bosch, GoldNutrition, Gatorade, Banca Transilvania, World Class, precum și trofeul CARPATHIAN MTB EPIC 2017. La acestea se adaugă și premiile ce pot fi câștigate în urma fiecărei etape a concursului.
București - 15 Septembrie 2017

CARPATHIAN MTB EPIC este conceput ca un concurs MTB full-service, de tipul „eat, sleep and ride”, singurul de acest fel din România. Participanții au asigurate toate serviciile specifice competiției atât la Start/Finish, în Race Village, cât și pe traseu, la care se adaugă ore plăcute de relaxare și un program de divertisment excelent.

O altă premieră este reprezentată de sistemul de monitorizare a cicliștilor. Fiecare bicicletă va avea un tracker, astfel că atât organizatorii, dar și invitații vor ști în orice moment unde se află sportivii. Toate detaliile despre acest eveniment și întreaga experiență oferită cicliștilor și susținătorilor lor se regăsesc pe pagina oficială: www.carpathianmtb.ro/ro/.

Transmisiuni în direct vor fi efectuate zilnic la posturile Sport.ro, Dolce TV și TVR HD,
astfel încât fiecare spectator va avea ocazia să afle informații despre eveniment și să trăiască
din plin emoțiile curselor alături de concurenți. Informații în timp real și impresii “Live” din
Race Village veți găsi urmărind paginile Facebook a competiției și Facebook Riders Club.

PROGRAMUL CARPATHIAN MTB EPIC – 21-24 septembrie 2017
4-day EPIC:
 Prolog, joi, 21 septembrie, Start ora 16:30 – cursă de calificare pentru stabilirea ordinii
cicliștilor la plecare în Etapa 1, Start/Finish în Race Village, Cheile Grădiștei - Fundata;
• Etapa 1, vineri, 22 septembrie, Start ora 10:30 - 58 km, cu diferență de nivel de 2,140
m, cu Start din orașul Sinaia și cu Finish în Race Village, Cheile Grădiștei - Fundata;
• Etapa 2, sambătă, 23 septembrie, Start ora 10:00 - 54 km, cu diferență de nivel de
1,830 m, cu Start/Finish în Race Village, Cheile Grădiștei - Fundata;
• Etapa 3 / 1 day-Challenge, duminică, 24 septembrie, Start ora 10:00 - 45 km, cu