8 decembrie 2021

Cartea de luni: Cin’ să tundă câini în Bran?

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

La Editura Integral, condusă de Costel Postolache, a apărut un nou roman de Stelian Țurlea, al cincilea din acest an și al patrulea la aceeași editură.

Cu subtitlul „Schiță de roman de caractere”, cartea e într-o măsură o imagine caleidoscopică a realităților românești din ultimii treizeci de ani. Se îmbină mai multe planuri: destinul a patru femei prietene și cu același loc de muncă în fostul regim, care au, după evenimentele din decembrie 1989, drumuri diferite, ajungând să nu se mai vadă și chiar să se urască; o parte dintre urmașii lor care nu se adaptează schimbărilor rapide din noua societate; destinul a patru scriitori, redactori la aceeași revistă și editură, confruntați cu o situație căreia nu prea știu cum să-i facă față.

Intrigi, acuze prea puțin fondate de colaborare cu fosta Securitate care dărâmă un om politic în plină ascensiune, încercare de reabilitare eșuată. Și firește și o poveste de iubire care sfârșește prost.

Stelian Țurlea este autor a treizeci de romane, un volum de povestiri, unul de memorii, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şapte albume.

Stelian Țurlea – Cin’ să tundă câini în Bran? Editura Integral, 166 pag.