Publicat: 13 Iulie, 2020 - 00:00
Share

Săptămâna trecută am semnalat în această rubrică cea mai recentă carte semnată de Teodora Matei, o ploieșteancă din grupul scriitorilor promovați de Editura Tritonic, care își promovează în multe dintre textele ei orașul natal. Astăzi vom semnala cartea altui scriitor din grupul Tritonic care își promovează orașul natal. Lucian-Dragoș Bogdan s-a născut în 1975 la Alba Iulia. A absolvit managementul la Cluj Napoca, a lucrat în IT, marketing și vânzări, recuperarea copiilor cu dizabilități și are propria firmă de produse handmade. A debutat literar în 1991 și, de atunci, a scris numeroase povestiri și cărți în genurile SF, crime și romance. Multe dintre cărți au fost scrise în colaborare cu Teodora Matei.

În 2016 a lansat o serie polițistă numită pe scurt „Vagabond” –Vânătorii de capete” (2016), „Apărarea siciliană” (2017), „Picătura chinezească” (2018); al patrulea volum al seriei este romanul de față. În primul volum, eroul, care scrie cărți, o ia pe urmele unui criminal în serie care trăiește printre vagabonzi; în cel de-al doilea apelează la vechile cunoștințe pentru rezolvarea unor alte cazuri de omor; în volumul al treilea, pornește prin țară în căutarea unei tinere chinezoaice dispărute.  
Despre a patra autorul declară: Cartea „e mai lungă și mai complexă decât precedentele volume. O notă aparte a constituit-o documentarea referitoare la țigani, care mi-a oferit informații extrem de interesante, ce mi-au permis să dau, cred eu, o notă de culoare. În ceea ce privește cadrul, Alba Iulia și Deva sunt principalele locuri de desfășurare a acțiunii, dar există și câteva incursiuni în unele sate și comune din județele Hunedoara și Sibiu.

Dacă la precedentul volum, Picătura chinezească, am profitat de faptul că personajele secundare ajunseseră la maturitate, fiind capabile să mențină singure acțiunea, în prezenta carte m-a distrat să mă joc cu un Dinu rămas <<singur împotriva tuturor>>”.

Oricare dintre romanele seriei poate fi citit independent.

„Văduva neagră” vorbește, pe scurt, despre elucidarea câtorva crime făcute de o femeie care răzbună moartea străbunicului. Dar până la deznodământ sunt bănuite ca autoare alte femeie care apar cu carte cu diferite roluri. Autorul pare că scrie cu ușurință, nu se implică în psihologii complicate. În plus, face multe referiri la literatură – diferite opere celebre îl ajută, chipurile, să rezolve misterul. Deloc surprinzător vorbește în mai multe rânduri de cărți ale colegilor din grupul Tritonic (Teodora Matei și Daniel Timariu), lăudându-le fără limite și punându-le alături de mari opere ale literaturii române.

O carte ușurică, o lectură de vacanță pentru care, în mod cert, există un public sigur.

 

 

Lucian Dragoș Bogdan – Văduva neagră. Seria Vagabond, volumul 4. Editura Tritonic, colecția Mystery & thriller. 281 pag.

 

 

 

Topic: 

Format: