Publicat: 14 Noiembrie, 2017 - 00:00

Visele devin realitate pentru David când un nou chiriaș își face apariția în clădirea în care locuiește. Misteriosul personaj poartă un halat alb de laborator, o caschetă cu antene pe cap și, clar, face lucruri ciudate în apartament, așa cum se aude de dincolo de ușă - David și prietena lui, Clara, stau cu urechile ciulite. Este prof. dr. Sigmar Miracol. Pe cartea lui de vizită scrie: Reparații, îmbunătățiri și invenții. Cartonașul acesta pare să-l facă indispensabil pentru toți vecinii. De exemplu, ar putea inventa un absorbant de sunet pentru domnul Moser, care este deranjat de orice zgomot din casă. Ori o telecomandă magică pentru doamna Stieglitz, cu care să-și parcheze automat mașina.”

După apariția noului vecin misterios în casa de pe strada Pițigoiului, nr. 7,

toata lumea o i-a razna din cauza invențiilor acestuia: pe doamna Baniță o scoate din sărite ceasul care îi spune ce să facă și ce nu, pe domnul și doamna Moise îi enervează înghițitorul de sunete care scoate sunete oribile ce irită timpanele, rucsacul încăpător al Clarei nu mai scoate lucrurile afară…

 

 

 

Susan Niessen - Profesorul Miracol. Atelierul dorințelor secrete. Ilustrații de Nina Dulleck. Editura Aramis. Traducere de Sanda Stiehler-Chiose. 144 pag.

 

 

Topic: 

Format: