Publicat: 14 Ianuarie, 2020 - 00:00
Share

Autor: 

Publicat: 23 Octombrie, 2016 - 18:34

V.E. Schwab este autoarea seriei Culorile magiei, bestseller New York Times. A publicat si alte romane, printre care The Savage Song, fiind considerată „urmașa Dianei Wynne Jones”. Primul volum al seriei amintite s-a numit „Partea întunecată a Magiei”. Autoarea imaginează mai multe Londre situate în lumi paralele, cu grade și tipuri diferite de magie, cu magicieni capabili să traverseze aceste lumi.

Volumul al doilea al seriei, cel de față, e socotit de critici și cititori mai bun decât precedentul.

„Au trecut patru luni  - scriu editorii - de când Kell a intrat în posesia pietrei negre, de când a cunoscut-o pe Lila, de când i-a înfrânt pe gemenii Dane. Totul pare că a revenit la normal, dar Kell se simte vinovat si bântuit de coșmaruri rău-prevestitoare. In jurul lui, întreaga Londră Rosie se pregătește de Jocurile Elementelor – o competiție internațională de magie, menită să întărească legăturile între statele vecine. Dar în acest timp, o altă Londră e gata să revină la viață, iar cei crezuți dispăruți pentru totdeauna sunt pe cale să se întoarcă. Până la urmă, o umbră care se stinge noaptea reapare dimineața, iar dacă o Londră se ridică din nou din umbre, o alta trebuie să cadă în locul ei.”

O acțiune complexă, personaje memorabile.
„Plin de magie, intrigi și înșelăciuni, chiar câteva aventuri cu pirați, acest roman va fermeca deopotrivă tinerii și adulții pasionați de fantasy.” - Booklist
 

 

V.E. Schwab – Adunarea umbrelor. Editura Nemira, colecția Young adult. Traducere din engleză de Cristina Jinga. 608 pag.

 

Topic: 

Format: