15 august 2022

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: „Cele șapte minuni ale domnului Zăpăcilă” de Mauri Kunnas

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mauri Tapio Kunnas, născut în 1950 în Finlanda, este un autor foarte cunoscut de desene și cărți cu desene pentru copii. A obținut numeroase premii. Mai nou, lucrează cu soția sa Tarja. Kunnas mai e cunsocut pentru parodiile sale comice despre perioada rock and roll.

Editura Pandora M a tradus și publicat, la diviza sa pentru copii, PanDa, mai multe cărți semnate de Mauri Kunnas: „Noapte bună, domnule Zăpăcilă”, „Vacanța de Crăciun a Moșului” și acum „Cele șapte minuni ale domnului Zăpăcilă”.

Acțiunea se petrece în Animalești, unde domnul Zăpăcilă câștigă, fără sîă fi jucat, un premiu la tombolă, o excursie în lume. Îi ea teamă să meargă în Insula Crăciunului, așa că i se proune Insula Paștelui, dar de fapt vede câteva minuni ale lumii – șapte dintre cele mai frumoase și celebre locuri din lume alături de cel mai plimbăreţ somnambul din oraș. Domnul Zăpăcilă pornește la drum cu o gașcă întreagă dornică de aventură. Din Egipt până în Insula Paștelui, Brazilia, Italia și China, domnul Zăpăcilă și prietenii lui vă vor fi ghizi într-o călătorie de neuitat

Mauri Kunnas – Cele șapte minunui ale domnului Zăpăcilă. Traducere din limba finlandeză de Andreea Niță. Ilustrații de Tarja Kunnas. Editura Panda. 56 pag.