30 septembrie 2022

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: „Cum să le spunem povești copiilor. Ghid practic pentru a deveni un bun povestitor” de Silke Rose West, Joseph Sarosy

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

O lectură obligatorie pentru părinți și educatori.

„Bogată în sfaturi practice și având o abordare științifică, această carte prezintă o metodă simplă, și totuși revoluționară, de a crea povești pentru copii.

Poveștile îi ajută pe copii să-și gestioneze emoțiile, să empatizeze și să înțeleagă mai bine lumea complexă în care trăiesc. Le dezvoltă puterea de concentrare, le îmbogățesc vocabularul și le hrănesc imaginația. Mai important decât orice, poveștile cultivă o legătură profundă și plină de însemnătate între povestitor și ascultător, construind intimitate și încredere.

Silke Rose West și Joseph Sarosy, educatori cu mii de ore de povestit la activ, distilează ingredientele-cheie ale povestitului într-o metodă surprinzător de simplă, care poate transforma pe oricine într-un povestitor experimentat. Tehnica lor intuitivă folosește evenimente și obiecte din viața de zi cu zi a copilului, care transformă povestitul într-o acțiune la îndemână. Mutând accentul de la elaborarea narațiunii la importanța consolidării relației cu copilul, cartea de față are capacitatea de a crea abilități complet noi, pe care nu suntem conștienți că le deținem.”

Un ghid practic și bogat în informații pentru adulții care vor să devină povestitori de succes. Kirkus Reviews

Silke Rose West, Joseph Sarosy – Cum să le spunem povești copiilor. Ghid practic pentru a deveni un bun povestitor. Ilustrații de Rebecca Green. Traducere din limba engleză și note de Adriana Bădescu. Editura Litera.192 pag.