Publicat: 7 Ianuarie, 2020 - 00:00

Scriu editorii despre această poveste de dragoste: „ Anticariatele sunt pline de mister. Aceasta este o poveste de dragoste. Este povestea Cărților Urlătoare, unde cititorii lasă scrisori străinilor, îndrăgostiților, poeților, cuvintelor. E povestea lui Henry Jones și a lui Rachel Sweetie. Cu ani în urmă, Rachel era îndrăgostită de Henry. În ziua de dinainte să se mute, i-a strecurat o scrisoare de dragoste în cartea lui preferată, din anticariatul familiei. A așteptat. Dar răspunsul lui nu a sosit niciodată. Acum Rachel s-a întors în oraș - și la anticariat - ca să lucreze alături de băiatul pe care ar fi preferat să nu-l mai vadă niciodată. Are nevoie de ceva care să-i distragă atenția, pentru că fratele ei s-a înecat în urmă cu câteva luni, iar ea nu mai poate să simtă nimic. 

Pe măsură ce Henry și Rachel lucrează împreună - înconjurați de cărți, privind poveștile de dragoste care prind viață în fața lor, lăsându-și scrisori între pagini - găsesc speranța unul în celălalt. Pentru că viața poate fi de necontrolat, uneori chiar și de nesuportat. Dar se poate ca dragostea, cuvintele și o a doua șansă să fie de ajuns.”

Cath Crowley este o asutraliancă autoare de cărți pentru tineri, născută în 1971, multipremiată. Am prezentat la această rubriciă o altă carte a ei, tradusă de aceeași editură, ”Graffiti Moon”.

 

 

 

Cath Crowley – Cuvinte în albastru intens. Editura Storia Books. Traducere din engleză de Irina Stoica. 297 pag.

 

 

Topic: 

Format: