17 iunie 2021

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: Ethan, cel care am fost

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ali Standish este o americancă născută în Carolina de Nord, care a lucrat câțiva ani la Washington D.C. ca educatoare în sistemul public, după care a început să scrie cărți pentru copii, cu mare succes. Prima dintre ele a fost cartea de față, o carte pentru copii între 10 și 14 ani, despre care editorii spun:

„Ethan avea o viață plină de sens la Boston: toată ziua pe skateboard, fan al echipei de baseball Red Sox, tovarășul de nădejde al fratelui său mai mare, Roddie. Totdeauna vesel, totdeauna dispus să accepte o provocare și totdeauna gata să pornească într-o aventură alături de prietena lui cea mai bună, Kacey.

Dar asta a fost înainte.
Acum, tot ce-și dorește Ethan e ca o anumită întâmplare să nu se fi petrecut niciodată. Kacey nu ar fi avut accidentul, familia lui nu s-ar fi mutat în Georgia, iar el nu ar fi fost chinuit de amintiri dureroase și de un necruțător sentiment de vinovăție. Ultimul lucru la care se așteaptă e să se împrietenească din nou cu cineva. Are nevoie de o a doua șansă, iar aceasta îi este oferită de Coralee, o fată isteață, care are ea însăși secrete. Amândoi, avându-i în preajmă pe cei dragi lor, vor trece testul încrederii, fiindcă ceea ce își ascund, deși le pune viața în pericol, îi și apropie.”

Ali Standish – Ethan, cel care am fost. Traducere de Iuliana Dumitru. Editura Corint junior, colecția Smart Age. 384 pag.