15 august 2022

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: „Extraterestrul superstar” de Henry Winkler & Lin Oliver

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Henry Winkler este actor, scriitor, regizor și producător laureat al Premiilor Emmy. Lin Oliver este autoare de cărți pentru copii, producătoare de televiziune și fil. Împreună au publicat în urmă cu trei ani această incitantă carte.

„Buddy Burger este un puști de treisprezece ani pasionat de filme, care își dorește cu ardoare să ajungă la Hollywood, are un grozav simț al umorului și… este extraterestru!

Când Buddy (sau XR 23 Zeta 5466, cum i se spunea acasă) este nevoit să fugă de pe planeta lui și să se refugieze pe Pământ, are marele noroc de a ateriza cu nava spațială fix în mijlocul unui platou de filmare de la Universal Studios. Pentru că are șase ochi, ventuze pe tălpi și gingii roșii, se integrează perfect în peisaj și chiar primește rolul unui extraterestru într-un serial pentru adolescenți. Însă lucrurile se complică atunci când devine viral – Buddy are un succes fenomenal și fanii nu-i dau pace, iar puștiul trebuie să învețe cum să supraviețuiască pe Pământ și să-și facă prieteni.

Va reuși Buddy să își păstreze secretul când toți ochii sunt ațintiți asupra lui? Sau extravaganța și farmecul vieții la Hollywood se vor dovedi copleșitoare pentru acest extraterestru superstar?”

„Winkler și Oliver își pun laolaltă simțul umorului ascuțit și vasta experiență în industria televiziunii pentru a aduce pe platou un Buddy plin de haz. Reușesc să creeze un personaj principal ciudat dar adorabil, iar fiecare copil care a simțit vreodată că nu-și găsește locul va rezona cu el. Pentru această aventură trăsnită e nevoie de empatie și simțul umorului.” – Booklist

Henry Winkler & Lin Oliver- Extraterestul superstar. Ilustrații de Ethan Nicolle. Traducere din limba engleză de Ruxandra Vorotneac. Editura Corint junior, 281.