4 octombrie 2022

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: Fată cuminte, răzbunare cruntă

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

La începutul anului 2021, am semnalat la această rubrică primul volum din seria „Crima prefectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți” Între timp, editura a publciat și volumul al doilea, pe care îl semnalăm astăzi

Scriu editorii:
„Deși a jurat că va lăsa investigarea crimelor și a disparițiilor în seama polițiștilor, adolescenta Pip se vede nevoită să își calce cuvântul și să pornească o nouă anchetă plină de neprevăzut.

Pip nu mai e detectiv de ocazie. Cu ajutorul iubitului ei, Ravi, adolescenta a lansat un podcast despre uciderea lui Andie Bell și a lui Sal Singh, caz pe care l-au anchetat împreună cu un an în urmă.

Cu toate că serialul se bucură de mare succes, Pip jură că a terminat-o pentru totdeauna cu joaca de-a investigatorul neobosit și plin de zel. Socoteala de acasă, însă, nu se potrivește cu cea din târg, căci fata va fi nevoită să își calce promisiunea chiar mai curând decât își imagina. Asta, pentru că Jamie Reynolds, fratele mai mare al prietenului ei, Connor, dispare fără urmă chiar în noaptea în care orașul ține să marcheze în mod public șase ani de la moartea lui Andie și a lui Sal.

Cum poliția nu face nici cel mai mic efort pentru a-l găsi pe Jamie, Pip hotărăște să se implice. Ancheta e dificilă și plină de neprevăzut, iar adolescenta descoperă alte câteva secrete întunecate ale orașului.”

Un thriller diabolic de bine ticluit, care m-a silit să fac supoziții, doar pentru a-mi demonstra că m-am înșelat până în ultima clipă Laura Purcell, autoarea bestsellerului The Silent Companions30

Holly Jackson – Fată cuminte, răzbunare cruntă. Cartea a 2-a din seria Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți. Traducere din limba engleză de Ionerl Ghiragosian. Leda Edge. 399 pag.