Publicat: 18 Iunie, 2019 - 00:00

Christopher James Paolini, născut în 1983 la Los Angeles, este un scriitor american autor al unui ciclu de patru romane în care a creat o lume fantastică – Algaësia. A uimit lumea scriind când încă era adolescent. Primul roman i-a apărut în 2002, publicat de editura părinților săi. Pentru promovarea cărții, tânărul autor a făcut un turneu prin 135 de școli și librării. A doua ediție a cărții a apărut un an mai târziu, sub egida unei mari edituri (Alfred A. Knopf), iar Paolini a devenit cel mai bine vândut autor în opinia ziarului New York Times. În 2006 „Eragon” a fost adaptat pentru cinematograf, fără prea mare succes. Tetralogia s-a încheiat în 2011 și s-a vândut în câteva zeci de milioane de exemplare.

Dar Paolini a continuat cu a cincea carte, cea de față, apărută în original la sfârșitul lunii decembrie 2018. Acum și în românește!

După „Eragon”, „Eragon II. Cartea primului născut”, „Brisnigr” și „Moștenirea”, apărute în urmă cu câțiva ani, noul roman fantasy semnat de Cristopher Paolini, care face legătura cu precedentele.  

Scriu editorii: „A trecut un an de când Eragon a părăsit ținutul Algaësiei, în căutarea unui cămin pentru o nouă generație de călăreți ai dragonilor. Are o mulțime de probleme: trebuie să construiască un țarc, să asigure cele necesare, să păzească ouăle de dragon și să se lupte cu războinicii. Însă o viziune trimisă de Eldunari, niște vizitatori neașteptați, îi schimbă perspectiva asupra lucrurilor. Volumul descrie trei aventuri originale care se petrec în Algaësia și sunt intercalate cu scene din primul volum al seriei Eragon. Cartea include un fragment din amintirile neuitatei Angela, vrăjitoare, ghicitoare şi bună cunoscătoare a plantelor medicinale, semnat de Angela Paolini, sora autorului. În plus, cartea conține patru desene originale realizate de autor.”

 

 

 

Christopher Paolini – Furculița, vrăjitoarea și dragonul, Povești din Algaësia, volumul 1. Editura RAO. 256 pag.

 

 

Topic: 

Format: