Publicat: 10 Iulie, 2018 - 00:00

Cartea este povestea emoționantă a lui Calypso, o fetiță care învinge durerea provocată de absența mamei cu ajutorul magiei lecturii și al prieteniei. Volumul a câștigat în 2017 mai multe premii: Oxfordshire Book Award, Stockport Children’s Book Award și Tower Hamlets Book Award.

Calypso are zece ani. Mama ei murise fulgerător în urma luptei cu cancerul. Calypso îi simte prezența în casă, amintirile sunt peste tot. Calypso citește foarte mult. Dacă nu citește, scrie. Își dorește ca poveștile ei să fie cunoscute în lumea întreagă. O carte scrie și tatăl ei, o istorie a lămâii. La școală, deși retrasă, își face o prietenă care îi seamănă, la fel de pasionată de citit. Dar cu o fire diferită, veselă și gălăgioasă. Când prietena îi face o vizită, descoperă că rafturile bibliotecii în care scria tatăl toată ziua nu mai aveau nicio carte, ci doar lămâi putrezite. (S.Ț,)

 

 

Jo Cotterill – Lămâi, cărți și prieteni. Editura Corint junior, colecția Smart Age. Traducere din engleză și note de Andrei Covaciu. 287 pag.

 

Topic: 

Format: