27 octombrie 2021

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: Leonardo și furtuna emoțiilor

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

O carte pentru copii, părinți și profesori deopotrivă. Cartea este potrivită pentru copii între 4 și 14 ani. Conține șapte povești educative și multe activități, pentru dezvoltarea inteligenței emoționale. Toate poveștile și activitățile sunt ilustrate color.

Poveștile prezintă noi aventuri ale lui Leonardo și prietenilor săi. Ele pot fi utilizate și de profesori, pentru activități de dezvoltare personală, cercuri de lectură sau Școala Altfel.

Roxana Andreea Rusu, autoarea cărții, declară:

,,Pentru dezvoltarea armonioasă a copilului și transformarea sa într-un adult cu succes pe plan personal și profesional, nu sunt de ajuns noțiunile care se pot învăța la școală. Un IQ academic bun ar trebui să fie completat de dezvoltarea inteligenței emoționale și a abilităților soft (optimismul, simțul umorului, automotivația, spiritul de echipă, asumarea responsabilității, capacitatea de a face față stresului, spiritul de inițiativă, abilitățile de negociere, gândirea critică, încrederea în sine).

Cartea de față pune accentul pe importanța inteligenței emoționale, adică pe: modul în care copilul este capabil de a-și înțelege, controla și exprima emoțiile; modul în care este capabil să empatizeze cu cei din jur; modul în care creează, gestionează și menține relațiile cu ceilalți.

Chiar dacă inteligența cognitivă este un factor important pe parcursul academic, inteligența emoțională este cea care ajută copiii să se descurce în perioadele stresante, fie că este vorba despre evaluări școlare, transformările și provocările de toate felurile din adolescență, probleme familiale, schimbări neașteptate sau posibile situații de bullying.”

Roxana Andreea Rusu – Leonardo și furtuna emoțiilor. Povești și activități educative pentru dezvoltarea inteligenței emoționale. Pentru copii de 4-14 ani. Ilustrații de Octav Ungureanu. Concept editorial original de Costel Postolache. Editura Integral. Colecția Biblioteca Leonard. 75 pag.