Publicat: 10 Septembrie, 2019 - 00:00

Cei doi autori sunt celebri, împreună, pentru cărțile pentru copii, iar primul dintre ei pentru thrillerele semnate de unul singur. Cartea pe care o prezentîm acum este o lectură perfectă de vacanță pentru copiii de peste 10 ani, mai ales dacă sunt pasionați de știință și de mistere.

Eroina este o fetiță de 12 ani, Maxine, căreia ceilalți îi spun Max, iar apoi, pentru că îi plac experimentele și știința, Max Einstein. Are o inteligență ieșită din comun, joacă șah - și încă foarte bine! -, este orfană, locuiește împreună cu alți oameni ai străzii într-o casă părăsită, se descurcă singură, lucrează la fel și fel de invenții și evident îl are drept idorl pe Albert Einstein.

Scriu editorii: „Într-o zi, Max este recrutată de o organizație misterioasă! Misiunea: să rezolve, cu ajutorul științei, unele dintre cele mai dificile probleme ale omenirii. Pe Max o ajută un grup de copii geniali veniți din toate colțurile lumii. Împreună luptă să facă accesibilă electricitatea pe toată planeta. Dar pe urmele ei este și o teribilă Corporație... Va reuși aceasta să-i încurce planurile?”

„O poveste care te inspiră, care te ține cu sufletul la gură și care nu te va dezamăgi. Această carte elogiază importanța pe care o au ideile tinerilor și imaginația lor fără de sfârșit.” Rachel Ignotofsky, autoarea bestsellerurilor New York Times Women in Science și The Wondrous Workings of Planet Earth

 

 

James Patterson și Chris Grabenstein - Max Einstein. Experiment de geniu. Editura Corint junior. Ilustrații de Beverly Johnson. Traducere din limba engleză de Mihalea Răileanu. 333 pag.

 

 

 

 

 

Topic: 

Format: