31 ianuarie 2023

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: „Miko și aventura din noaptea de Crăciun” de Andreea Iatagan

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Rudolf, renul cu nas strălucitor al Moșului, răcește chiar înainte de sărbători, iar Crăciunul e în mare pericol. Rudolf era cel care avea grijă de spiriduși și de cadouri, îi ținea împreună pe ceilalți reni zburători, pregătea sania și îi lumina Moșului drumul până la copii. Miko, vulpița polară friguroasă, îl primește pe Rudolf în casa ei și îl îngrijește. Dar tot ea va trebui să salveze și Crăciunul. Oare va reuși?
Andreea Iatagan este jurnalist și redactor de carte. Când imaginația ei vrea să iasă la joacă, așterne pe hârtie povești pentru copii. În Ploaia curcubeu (Pandora M, 2017), cartea ei de debut, copiii făceau cunoștință cu o libelulă zăpăcită și curajoasă. Aventurile micuței gâze au continuat în Spiriduşii luminii (2018) și Iepurele Înţelept şi secretul poveştilor (2019). În 2021, a apărut un personaj nou: Miko, vulpița friguroasă. Andreea susține ateliere de lectură în şcoli și grădinițe şi se simte cel mai bine printre copii şi printre cuvinte.
Diana Tivu a absolvit facultatea de arhitectură UAUIM din București și este pasionată de grafică, pictură și ilustrație. Din 2015 și-a transformat pasiunea în realitate și lucrează ca ilustratoare și autoare de carte pentru copii.

Andreea Iatagan – Miko și aventura din noaptea de Crăciun. Ilustrații de Diana Tivu. Editura Panda.