30 septembrie 2022

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: „Născută din foc” de Aisling Fowler

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Aisling Fowler este o tânără scriitoare britanică.După ce a obținut o licență în biologie, a lucrat mai întâi ca asistent social, apoi ca infirmieră. Acesta este romanul ei de debut. O poveste incitantă, cu monștri de legendă, păduri înghețate misterioase, câini uriași de piatră și sprite ale focului.

Scriu editorii: „După rostirea Jurământului, Doisprezece a renunțat la numele ei astfel încât să se poată antrena în arta uciderii monștrilor din Ember și să mențină pacea între clanuri, conștientă că nu-și va putea alege unul nou până când nu-l va câștiga pe merit.

Însă când dușmanii trec pentru prima dată de zidurile de apărare ale Lojii Vânătorilor, iar o fetiță este răpită, Doisprezece pornește pe urmele monștrilor, hotărâtă să o salveze.

Ajutată de Câine, Păzitorul de piatră al Lojii Vânătorilor, și de câțiva aliați neașteptați, Doisprezece pornește într-o aventură captivantă, care îi va schimba viața, numele și întreaga lume.

Cu acțiunea amplasată în pădurile înzăpezite din nord ale unei lumi preistorice imaginare, Născută din foc este debutul middle-grade al deceniului, un roman emoționant, amuzant și deopotrivă dureros de trist, perfect pentru fanii seriilor Materiile întunecate și Școala pentru Bine și Rău.”

Născută din foc este un debut minunat de iscusit, care te vrăjește de la primul capitol. Cu o eroină aprigă și o echipă remarcabilă de tovarăși, romanul transpune cititorul într-un peisaj arctic fascinant de periculos. Pe scurt: este introducerea perfectă într-o lume bogată și magică.“ – Jonathan Stroud.

Asling Fowler – Născută din foc. Doisprezece și Pădurea Înghețată. Primul volum din trilogia Născută din foc. Ilustrații – Sophie Medvedeva.

Traducere din limba engleză de Bogdan Voiculescu. Storia Books. 421 pag.