31 ianuarie 2023

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: „Onno și Ontje. Prietenii sunt cel mai frumos dar” de Thomas Springer

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

După „Onno si Ontje. Prieteni la cataramă”, apărută în anul 2021, iată că spre sfârșitul anului trecut a ieșit de la tipar și traducerea celui de-=al doilea volum al serie, cel pe care îl semnalăm astăzi.

Onno este pescar, locuiește cu soția sa Olga pe o insulă mică și preferă să-și petreacă timpul singur pe mare. Totul merge bine, căci lui Onno îi place liniștea și viața pe întinderea albastră, doar că într-o bună zi se îmbolnăvește de rău de mare și nu mai poate să plece la pescuit. Mai mult, e nevoit să rămână pe insuliță, singur, cu Olga. Dar soției îi placea să vorbească, în vreme ce lui Onno nu prea-i place să asculte. In plus, amândurora le place să mănânce pește. Cum nimeni nu mai iese pe mare, nu mai pot pune pe masă decât legumele din grădina de zarzavat si merele din livadă. Așa că Olga a hotărât să se facă pescăriță în locul lui, iar Onno e din nou mulțumit: și-a regăsit liniștea. Cel puțin până când în viața lui apare Ontje, o vidră mică și vorbitoare, de care Onno nu reușește cu niciun chip să se despartă.

Toate acestea se peterceau în „Prieteni la cataramă”.

În cărticea pe care o semnalăm acum, se apropie Crăciunul, cu brad, cadouri și cu toți prietenii noștri. Vidra Ontje abia așteaptă! Doar bătrânului pescar Onno i se pare că se iscă prea mult tărăboi: „Foci, crabi și pescăruși sub brad? Nici nu vreau s-aud!” Apoi, pe neașteptate, o furtună de zăpadă uriașă acoperă marea și soția lui Onno, Olga, rămâne cu toate cumpărăturile de Crăciun pe mare. Ce se va alege oare de sărbătoarea mult așteptată de Ontje?

Thomas Springer – Onno și Ontje. Prietenii sunt cel mai frumos dar. Ilustrații de Alexandra Langenbeck. Traducere din limba germană de Liliana Popa. Editura Panda.